Rulleskirenn avlyst

Hommelvik IL langrenn har besluttet å avlyse Hommelvik Grand Prix rulleskirenn som skulle vært avviklet siste helga i september.

Bakgrunnen er de siste ukers økning i koronasmitte i Norge, som blant annet resulterte i Regjeringens beslutning om et forlenget forbud for arrangementer med over 200 deltakere.

I lys av det er dette dessverre ikke tiden for store idrettsarrangement og det er viktig å ta del i den nasjonale dugnaden for å hindre ytterlige smitte, sier styreleder og rennleder Inger R. Kristiansen i Hommelvik IL langrenn i en pressemelding.

-Konseptet i Hommelvik Grand Prix har vært fellesstart der bredde og topp har gått sammen de 15 km fra Hommelvik Sjøside til mål i Mostadmark.

-I fjor hadde vi over 120 deltakere i fellesstarten, over 100 funksjonærer og et stort publikum både i start og målområdet.

-Hommelvik Grand Prix har pågått siden 2013 og har hatt profilerte løpere med, så det er ei bra liste med kjente vinnere fra 2013 til 2019; Niklas Dyrhaug, Petter Northug, Magnus Stensås, Tomas Northug, Johannes Høsflot Klæbo, Andrew Musgrave og Jan Thomas Jenssen.

-Hovedkomiteen beklager avlysningen, men ser frem til september 2021 og har allerede startet forberedelsene til neste års renn. Håper samtidig på at det i mellomtiden kan bli lagt ny asfalt på fylkesvegen, slik at vi kan tilby tilfredsstillende forhold, sier styreleder og rennleder Inger R. Kristiansen i Hommelvik IL langrenn.