Tidenes sommerhandel

Pressemelding: Nordmenn skal feriere i eget land i sommer. Det vises på sommerhandelen i Malvik. Extra Hommelvik hadde 25% omsetningsvekst i juni, mens Extra Vikhammer omsatte for 23% mer enn i tilsvarende måned i fjor.

Butikksjef Øystein Mostervik ved Extra Vikhammer tror juli blir minst like god.

-Folk fyller litt mer i handlekurvene sine, og langt flere tilbringer ferien hjemme. Juni ble en stor måned, og juli kommer til å bli enda større. Det er hektiske dager for oss i butikken, men det er bare artig. Vi fyller på både med varer og antibac, slik at det også blir en trygg handel, sier Mostervik.

Coop forventer tidenes sommer for dagligvarehandelen.

-Alt tyder på at dette blir en rekordsommer. I år skal nordmenn feriere i eget land, og det merkes at pengene legges igjen her hjemme i stedet for i utlandet. Jeg tror også at mange unner seg litt ekstra i handlekurven når det ble hjemme- eller hytteferie. Samtidig er det mange vanlige fritidstilbud som ikke er skikkelig i gang enda, og folk har ekstra god tid til å gå i butikker og på kjøpesenter, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.