E6 over matjord? Helt uaktuelt

Av: Rie Aurora Aagard
Foto: privat

Innlegg av Rie Aurora Aagard: Mandag kveld stemte kommunestyret i Malvik «Ja til ny E6», med overveldende flertall.

Jeg trodde at vi hadde lært, at vi visste bedre. Å ødelegge matjord er noe av det dummeste man kan gjøre. Jeg trodde vi hadde skjønt at det er smart å følge klimamålene vi har satt. 2020 har vært fylt med alt for mye negativt. Jeg får lyst til å rope, gråte, flytte. Det er absolutt ikke slik at jeg i dag er stolt over å kalle meg en Malviking, langt i fra. 

Mitt største spørsmål nå er hvorfor?

Hvorfor tenker dere at det er nødvendig med en ny E6, hvorfor velger dere E6 over matjord? 

Hvorfor vil dere ha flere biler på veiene? Flere biler som kjører fortere.

Med tanke på hva som skjer rundt i verden ellers bør man i alle fall ha innsett at en ny E6 medfører mye mer tap for samfunnet enn 1500 dekar matjord. Dere valgte 10 minutter kortere reisetid, over mat for tusenvis av folk. Hvis ikke det er urovekkende, så vet ikke jeg. Vi blir flere og flere personer på jorden, hva skal vi gjøre når all matjorda er byttet ut med nye veier, og befolkningen krangler om mat? Er det en slik framtid dere ønsker? FN mener verdens matvareproduksjon må dobles innen 2050 for å brødfø verdens befolkning. Det betyr at vi i framtiden vil trenge mer areal for å produsere nok mat til alle. Når FN går ut med såpass dramatiske meldinger om verdens matvaresituasjon skulle man tro at jordvern må være et overordnet kriterium i all framtidig arealforvaltning.

Hvilken vei går Malvik når dere velger dette? Joda, veien går raskt, men om det er feil vei er ikke under tvil. 

Flertallet av de folkevalgte i kommunestyret i Malvik burde gå fram som en godt forbilde, vise at de bryr seg om Malvik, og vil det beste for Malvik.

Rie Aurora Aagard
Lokallagsleder,Malvik RU & Trondheim NU