Rune svikter ikke

Rune Jonsdal

Da årets utgave av Den Store Styrkeprøven, sykkelrittet mellom Trondheim og Oslo ble avlyst, bestemte Rune «Supermainn» Jonsdal seg for å sykle likevel.

Selvsagt til inntekt for gode formål.

Da koronapandemien brøt ut ble det meste av aktiviteter satt på vent, også for organisasjonen Hockey for livet. Det har vært en lang vår, innrømmer Rune.

-Mye av det vi hadde planlagt måtte vi avlyse og utsette. Vi har vært utestengt fra sykehusene naturligvis, men nå håper vi å få komme tilbake i løpet av høsten for å skape magiske øyeblikk for de som er syke, sier han.

Da må det penger til, og fredag setter han og et par stykker til seg på sykkelen for å sykle Vikhammer – Oslo til inntekt for fire veldedige organisasjoner.

-Vi har allerede bestemt at de midlene vi får inn skal deles likt mellom Barnekreftforeningen, Sykehusklovnene, Stine Sofies Stiftelse og Zucarello-stiftelsen.

Målet er å samle inn 100.000,- og vipps #19314 brukes til formålet.

Har trent godt

Denne vinteren og våren har Rune Jonsdal trent bedre og mer enn tidligere, med styrkeprøven for øyet. Da ble det litt surt at den ble avlyst, men nå er det fullt fokus på turen likevel.

-Jeg er litt mer avslappet enn før i og med at vi er tre syklister og to følgebiler. Vi har ikke noe tidspress, men regner med å bruke en 24 – 26 timer.

Han er litt bekymret for været, selv om det meldes sol og opphold for det meste av turen.

-Vind og regn er de to store utfordringene. Det meldes noen få sekundmeter sønnavind, den merkes når du sitter på sykkelen. Temperaturene ser ut til å bli bra så da er drikke viktig, og solkrem, forteller han.

Rune Jonsdal har sykle Trondheim – Oslo med for lite av begge deler. Det gikk ikke helt bra.

-Det ble jo kollaps da og rett inn på akutten, dehydrert og solbrent.

Nå har han lært og fredag kveld klokken 18, setter han seg på sykkelen for å sykle de 57 milene mellom Vikhammeråsen og hovedstaden.

-Det er 2,5 mil lengre enn styrkeprøven, men alt for en god sak, sier Rune «Supermainn» Jonsdal.

Ønsker du å støtte Hockey for Livet sitt arbeid, benytt VIPPS nr 19314

Rune Jonsdal