Farevarsel: Styrtregn

Kraftig regn på Grønberg i 2017. (Foto: privat)

Fra onsdag ettermiddag til onsdag kveld ventes kraftige regnbyger i midtre og indre strøk av Trøndelag.

Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, skriver Meteorologisk institutt i sitt farevarsel.

Anbefaling

Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no).

Konsekvenser

Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Hagl, lyn og torden, og kraftige vindkast. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Noen reiser vil kunne få lenger reisetid. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning. Skader på elektriske anlegg/apparater grunnet lynnedslag.

Tidslinje

  1. onsdag 17. juni 2020 kl 14 – Faren øker
  2. onsdag 17. juni 2020 kl 20 – Faren er over