Lokalavisa 5 år

I dag kan Malviknytt feire 5-årsdag

Tiden går fort i godt lag, heter det. Og tenk, nå er det fem år siden Malviknytt.no slapp sin første sak på nettet.

Jeg må innrømme jeg var spent på hvordan responsen ble, for dette var en verden som var forholdsvis ny og ukjent for meg. Men du verden så spennende.

I de første månedene ble hjemmekontor på loftet «base», før vi på høsten fikk leie et lokale i den gamle stasjonsbygningen i Hommelvik. Der er vi fortsatt, i Malvikvegen 1328.

Ultralokalavis

Formålet med Malviknytt.no er å speile det som skjer i kommunen, på godt og vondt. Ikke verre enn det er, og ikke bedre enn det er. Aldri ondsinnet.

Noen er det jo, som hevder det motsatte, og det må de få lov til. Malviknytt.no er for ytringsfrihet, meningsfrihet og rettferdighet.

Etter hvert som årene har gått og artikler blitt publisert, kommer tips og henvendelser i en jevnt økende mengde. Mitt mantra er at alle skal få svar, enten de tipser, riser eller roser. Det skulle bare mangle.

Lokalt marked

Malviknytt.no ble etablert som en lokalavis som det skulle være gratis å lese, for alle. Filosofien var at alle skulle få kunnskap om hva som foregikk i sitt eget nærmiljø, uten å måtte betale for det. Det mener jeg fortsatt, men dessverre er annonsemarkedet stramt.

Så ved årsskifte så vi oss nødt til å innførte abonnement. Riktignok til en beskjeden pris, og bare på en del av stoffet. Selvsagt ønsker vi nye abonnenter varmt velkomne.

Journalistikken

For det meste, har Malviknytt.no vært en enmannsredaksjon med kraftig støtte fra familie og venner. Uten denne støtten hadde oppgavene vært umulig. Arbeidsoppgaver er det mer en nok av. Stoff er det over alt. Det eneste det er mangel på, er tid og ressurser.

Stoffet du finner på Malviknytt.no gjelder Malvik. Enten overskriften er «Gressbrann», «Nedstemt i kommunestyret», «Åpner ny butikk» eller «Nyvalg i korpset», så er det fra Malvik.

Unntaket er regionale saker, som angår Malvik, gjerne fra Fylkesmannen eller fylkeskommunen. Ja, og så Trøndelag Teater, som er vårt regionteater. Det skriver vi litt om.

Meninger

På Malviknytt.no slipper alt og alle til, så lenge det er innenfor loven og etiske regler.

Skulle noen sende inn noe som er på grensen eller over, tar vi kontakt og får eventuelt justert dette før det publiseres.

Noen tror at det å sende innlegg til Malviknytt.no, hindrer de i å få innlegget publisert andre steder. Flere av de lokale partiene i kommunen synes å tro dette.

Det er i tilfelle synd, da det til sist ikke går utover noen andre enn de det gjelder; innbyggerne i Malvik. Oppfordringen her er: Ta del i den lokale debatten, lokalt.

Malviknytt.no har hjerte i Malvik – noe alle i Malvik bør ha?

Lokal nettavis for fremtida

Planene for fremtiden skal man være ytterst forsiktig med å røpe, men noen endringer vil leserne merke i løpet av året. Nå har Malviknytt.no holdt det gående i fem år.

Mediebildet har endret seg på denne tiden, og vi har sett lokale redaksjoner komme og gå. Malvik får mye medieoppmerksomhet fra mange hold, men Malviknytt.no er for Malvik, i Malvik. Det er også målet for fremtiden, å fortsette å være den eneste lokale mediebedriften som har tilhold i kommunen.

Malviknytt.no har i disse årene bidratt til å sette lokale saker på den lokalpolitiske dagsorden, og innbyggerne har fortalt sine historier.

Lokalt næringsliv og arbeidsplasser er viktig, kultur og historie opptar oss også.

Som lokalavis synes vi det er viktig å spille på lag med frivilligheten, og bidrar gjerne med sponsing og annen oppmerksomhet til gode formål.

Vi har kåret «Årets Malviking» flere ganger og vil fortsette med flere leser-konkurranser. Jubileumsfesten blir av det rolige slaget, men både lesere og annonsører vil få ulike bursdagstilbud i løpet av året.

Med dette tillater jeg meg å gratulere oss selv med dagen – Alltid med hjerte for Malvik.

Finn O. Fosmo
Redaktør