Bevar Stasjonsfjæra

Av: Gunn Berit Geving

Innlegg fra Gunn Berit Geving: Onde tunger hevder innimellom at Hommelvik ikke har vært eller er en vakker plass for å si det sånn.

Ikke bare  folk utenfra, men til og med de som bor i andre deler av kommunen. Da vet jeg at de stort sett bare har kjørt igjennom på gammelveien.

Jeg har flere ganger hatt «omvisning»  hvor skeptikere har fått se hvilke perler Vika har å by på. Da sier de at de ikke ante at det var så mange fine plasser her.

Én av disse perlene er selvfølgelig Stasjonsfjæra. Men vi har mange fler. 

Nyskapning og utvikling er ikke å skille Sentrum med en betongvegg mot den eneste åpningen mot fjorden, selv om det kommer en overgang mellom de to delene.

Byggeskikken er heller ikke ivaretatt, da det skal mer til enn å  sette på et skråtak på betongkolossene på 6 etg. som attpåtil kommer innafor strandsonen. 50 meter på det meste fra stranda, gir ikke mye plass til rekreasjon og avslapping, hverken for den ene eller den andre.

Med så mange leiligheter blir det selvfølgelig også fler som vil benytte strandområdet. Hvor skal de oppholde seg?

Til utstilling på plena mellom Malvikstien , blokkene og veien,  som også ser ut til å gå der?

Flere har også pekt på at det fort kan bli konflikter mellom beboere og de som vil nyte fjæra. Det er vel eksempler på det fra Ranheim.

Mange trekker til fjæra for grilling/ bål og det som mere er på kveldstid i sommerhalvåret. Det vil de nok fortsatt gjøre med påfølgende klager.

Når det er godvær og ferietid er som regel stranda stappfull. Parkeringsplassen likeså. Der er det nå tegnet inn plen, med omkringliggende vei og sti. Det blir ikke lett for barnefamilier å komme seg dit med alt de skal ha med for en fin dag i fjæra.

Noen snakker om at det vil bli et aktivt sentrum igjen med disse planene. Neppe!

Ikke et vondt ord om blokkene på Sjøsiden, men hvor mye liv og røre er det der? Bortsett fra noen turgåere og beboere på vei til og fra er det ganske stille. Mao det er ikke en haug med blokker som skaper liv og røre.

Det er det rom og plass som gjør. Plass til å møtes og til å røre seg.

Små, koselige butikker, en aktivitets/ kunst/kulturpark f.eks. Det kunne tiltrukket seg mye aktivitet og liv.

En overgang for å knytte området Stasjonsfjæra og Sjøsiden må til. Og selvfølgelig må fjæra få være den usjenerte plassen den er i dag uten en «vegg»av leiligheter rett bak.

Noen har nevnt Inderøy som et eksempel til etterfølgelse. Det er en plass hvor folk kommer langveisfra for å besøke. Fordi det er vakkert men også pga et rikt kunst og kulturliv. Det kan vi også få til  da vi har mange gode aktører av det slaget i Malvik. 

Kjære politikere!

Det er ikke for sent ennå. Som Enoksen sa: stikk fingeren i jorda en gang til.

Vil man at Hommelvik skal bli en drabantby som om noen år blir lagt under Stjørdal eller Trondheim?

Eller  vil vi ta vare på Vika,utvikle stedet på en god måte, gjøre det vakkert over hele fjøla, sånn at alle som bor i kommunen og ferdes igjennom virkelig sperrer opp øynene.

Vår tidligere ordfører Ingrid Aune var opptatt av at Hommelvik skulle bli vakker. Det blir det  ikke med dette forslaget. 

Det er ikke antall betongblokker i fjæra som kommer til å sette oss på kartet, i så fall  ikke på en god måte. 

Underskriftskampanjen vår på Facebook «Bevar Stasjonsfjæra»har nå fått over 800 signaturer på få dager.

Noen har sagt at de ikke bryr seg om å signere da de mener at politikerne allerede har bestemt seg. «Det er ikke noe vits» 

La oss håpe at det ikke stemmer. Det er vel meninga at de folkevalgte skal høre på folket?

Hilsen Gunn Berit Geving