Sommerles sparkes i gang 1.juni

Det er klart for årets Sommerles i regi av bibliotekene

Biblioteket åpnet dørene for publikum mandag 11.mai, etter nesten to måneder koronastengt.

Biblioteket har allikevel lån ut bøker med en bestill og hent løsning (take-away bibliotek).

-Det har vært et populært tilbud og det ble lånt ut ca 1500 bøker, forteller biblioteksjef Katrine J. Herringbotn (innfelt).

-Biblioteket åpnet med sommeråpningstider og et litt begrenset tilbud. Det blir dessverre ikke mulighet for aktiviteter, arrangementer og opphold i biblioteket over lengre tid, sier hun.

-Vi planlegger mot mer normale forhold til høsten, og har planen for Barnas bibliotek klar til første arrangement første lørdagen i september. (program nederst i saken)

Sommerles

Bibliotekene jobber nå mot Sommerles som sparkes i gang 1.juni.

-Tidligere har vi vært ute på skolene med informasjon, men dette får vi dessverre ikke gjort i år. Vi har sendt ut masse informasjon og håper elevene vil være med i år også.

-Lesekampanjen er digital, og det vil bli mulighet for lån av bøker hele sommeren. Alle elever har nå også fått tilgang til bibliotekets app for e-bøker og lydbøker, BookBites, på sine skole I-pader. Det håper vi vil gjøre tilgangen til litteratur enda litt lettere for alle, sier Katrine J. Herringbotn.

-Men vi håper å se mange innom i løpet av sommeren for lån av bøker og for å hente seg sommerlespremier. Vi legger også ut nye kodeord hver uke. Disse er nøkkelen for nye kapitler i årets sommerlesfortelling «På dypt vann» av Mari Moen Holsve.

-Kodeordene henges opp både ute og inne, så da er man ikke avhengig av åpningstidene.

-Mari kommer til oss 7. september. Da er det sommerlesefest for alle som har deltatt. Sommerlesefesten er på Hommelvik bibliotek i år.

Sommerles-video

Nytt av året er at biblioteket også har laget sin egen promovideo for Sommerles.

-Det er den første filmen vi noen gang har produsert – så den er vi ganske fornøyde med, sier Katrine J. Herringbotn. (saken fortsetter under videoen)

Se videoen her:

Bibliotekets åpningstider i sommer:
Hommelvik mandag 14-18 og onsdag 10-14
Vikhammer tirsdag 14-18 og torsdag 10-14

Program for BARNAS BIBLIOTEK høsten 2020

Lørdag 5. september 12.00-14.00
Figurverksted
Bli med å lag spennende og morsomme figurer og oppfinnelser av duppedingser J Her blir det masse gjenbruksmaterialer og limpistol som gjelder!

Av og med: Morten Skogly

Lørdag 3.oktober 12.00–14.00
Bildeverksted
Vi skal jobbe med blyant, tusj, pensel og trykkeredskaper. Det blir bruk av ulike teknikker som collage, trykk og tegning. Til slutt skal bildene monteres fint, slik at vi kan lage en liten utstilling.
Av og med: Bjørg Eigard

Lørdag 7.november 12.00-14.00
Leik med byggeklosser

Vi har kjøpt oss massevis av byggeklosser. Kom og bygg sammen med oss J
Her er det bare fantasien som setter grenser.

Lørdag 5.desember 12.00–14.00
Juleverksted

Kom og lag julepynt og julekort sammen med oss. Kanskje du kan lage en liten julegave også