Werner på Nortura er Årets lærling

Werner Enrique Myhre/Foto: Javier Castaño

Selv om fagbrevutdelingen i vår ble avlyst på grunn av koronapandemien skal Trøndelag fylkeskommune likevel dele ut prisene til årets lærling og årets lærebedrift.

Årets lærling

Werner Enrique Myhre tok fagbrev som kjøttskjærer hos Nortura i Malvik. I begrunnelsen står det blant annet:

• Werner Enrique var i hele læretiden sin en eksemplarisk lærling med svært gode holdninger, lite fravær og stor interesse for faget. I tillegg til at han har blitt en dyktig fagarbeider, har han også vært aktiv i rekrutteringsarbeidet for bedrift og opplæringskontor.

• Han har også deltatt på karrieredager for 10. klasse og Vg1/Vg2, utdanningsmesser og Trøndersk Matfestival. Werner Enrique er alltid positiv og stiller opp på det han blir spurt om. På jobbintervjuet sa han at tillegg til å gjøre en god jobb så ønsket han å bidra med rekruttering av nye lærlinger.

• Bedriften sa på siste halvårsvurdering at en kan nesten ikke forvente mer fra en lærling. På halvårsvurderingen fra bedriften (16 vurderingsområder) ble han vurdert til fem på alle områder (skala fra 1-5). Han tar ting fort og vil forstå det, og er ydmyk også.

• Han var på tre mnd opphold med Erasmus + i Jerez de la Frontera i Spania. Han fikk alt han håpet på i Spania, og opplevde en jobbkultur som var veldig forskjellig fra hjemme. Bedriften Montesierra var også meget fornøyd med Werner Enrique. Han var den første lærlingen som var dyktig nok til å stå i butikken og håndskjære serranoskinke.

• Han deltok i og NM i kjøttskjæring for lærlinger. Der gjorde han også en flott profil, og endte på en fantastisk 4. plass. Selv om det var skjæring av svin – noe han ikke gjorde i det daglige arbeidet.

Stas å jobbe med mat

Werner er en ung mann som ikke alltid har hatt det så enkelt. Selv sier han dette om å få prisen:

– Det betyr veldig mye for meg som har slitt mye gjennom livet. Har kjempa meg opp igjen og det har gitt resultat. Det viser at jobben og Opplæringskontoret for mat- og servicefag liker hvordan jeg har utvikla meg og at jeg viser elever hvor stas det jobbe innenfor mat og industri og at jeg viser dem hvor mye jeg liker jobben min.

-Jeg hadde ikke klart dette uten å få hjelp av Nortura, opplæringskontoret og mine foreldre som alltid er der for å støtte meg. Så det å bli Årets lærling setter jeg pris på og det viser også at det hjelper å jobbe hardt, sier han.

Werner Enrique er nå fast ansatt som kjøttskjærer ved Nortura Malvik.