Er spent før årets påmelding for Humanistisk konfirmasjon

Anne Fagrell (Foto: privat)

Pressemelding fra Human-Etisk Forbund: 45 ungdommer valgte Humanistisk konfirmasjon i Malvik i år.

Anne Fagrell, leder i Human-Etisk Forbund Malvik, er spent på årets påmelding etter en annerledes vår for mange.
– Da koronakrisen rammet Norge, påvirket det naturligvis årets konfirmasjoner. Her i Malvik var vi så heldige at vi fikk flyttet seremonien til 26. september. Det er vi veldig glade for, og derfor gleder vi oss ekstra til høsten i år.

Nå er det imidlertid noe annet som står høyt på agendaen for lokallagslederen.
Konfirmasjonspåmeldingen for 2006-kullet starter nemlig på onsdag 10. juni.

En mulighet til å utforske hva man står for

Humanistisk konfirmasjon er en mulighet for unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem. Det gjør de gjennom et kurs, som blant annet tar opp temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning. Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni der familie og venner er gjester.

– Det er de foresatte som må melde på sin konfirmant, og her i Malvik åpner påmeldingen 10. juni, forteller Fagrell.

Påmeldingen starter allerede 2. juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund.

For alle, uansett livssyn

– Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Man behøver ikke være medlem av Human-Etisk Forbund for å delta på Humanistisk konfirmasjon, presiserer Fagrell.

Etiske dilemma og tankeeksperiment

På konfirmasjonskurset deltar konfirmantene i øvelser hvor de utfordres til å ta stilling til etiske dilemmaer. Er alle mennesker like mye verdt? Hvordan kan vi vite hva som er rett og galt? Dette er spørsmål som sjeldent snakkes om i det daglige eller på skolen, og som de får mulighet til å undersøke og utforske.

– Kursene ledes av engasjerte frivillige kursledere, som har fått god opplæring. Mange kursledere i Human-Etisk Forbund er kursledere for våre konfirmanter år etter år, sier Fagrell.

Faktaboks:
• Humanistisk konfirmasjon består av et kurs om bl.a. temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning, og avsluttes med en høytidelig seremoni.
• Seremonien i Bruket Kulturhus er 8. mai 2021.
• Humanistisk konfirmasjon 2021 koster 3.800 kr. Hvis minst én foresatt er medlem i HumanEtisk Forbund er prisen 2.500 kr.
• Påmeldingen åpner 2. juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund, og 10. juni for alle.
• Les mer på human.no/regionlag/trondelag/konfirmasjon/konfirmasjon-i-malvik/ (ekstern lenke)