Vis hensyn i finværet

Husk smittevernreglene i finværet (Bildet er tatt i en annen sammenheng)

Finværet i langhelga frister mange til å ta turen ut. Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen oppfordrer alle til å benytte seg av å nyte finværet, men ber alle vise hensyn.

– Det er svært lite koronasmitte nå og samfunnet har begynt å åpne opp, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen på Malvik kommunes nettsted.

– Grunnen til at vi har klart å stoppe smitten er i hovedsak de enkle tiltakene: håndhygiene og avstand. Vi må ikke gi etter nå, men fortsette å overholde smittevernreglene både i små og større forsamlinger og ikke minst nå som været inviterer til utendørsaktiviteter.

Ingen vakter

Det er flere populære turområder i kommunen, der det ved tidligere anledninger har vært ansamling av folk. I påska sto frivillige parkeringsvakt ved populære utfartsområder, og de aller fleste etterkom oppfordringene om å unngå større ansamlinger.

I langhelga er det ikke noen parkeringsvakter og hver enkelt må ta større ansvar selv, uten at det skal gå ut over mulighetene til å komme seg ut i naturen. Og de hygienetiltakene som er innført må fortsatt følges.

– Vi unner alle fantastiske dager i solskinnet, men husk at gode vaner holder Malvik og Norge smittefritt i tiden fremover. God langhelg