Kommunen venter på nasjonal veileder før barnehagene åpnes

Illustrasjon: Vidhaugen Barnehage

Tirsdag varslet Regjeringen gradvis åpning av barnehager og grunnskoler etter påske.

Kriseledelsen i Malvik kommune har onsdag drøftet statens instruks om gradvis åpning. Kommunen avventer nå en nasjonal veileder med nødvendige smitteverntiltak i barnehager og skoler. Denne er ventet fra myndighetene innen torsdag 16. april.

– Malvik kommune vil, som alle andre kommuner, selvsagt følge statens føringer om gradvis åpning av barnehager og grunnskoler. Vi kommer til å åpne barnehagene når vi har de nasjonale føringene for smittevern på plass. Det vil si tidligst mandag 20. april, men senest fra mandag 27. april, sier kommunalsjef for barn og unge, Ros-Mari Berre i Malvik kommune, på kommunens hjemmeside.

– Det betyr at barnehagene i Malvik, enten de er private eller kommunale, åpner først når de nasjonale retningslinjene om smitteverntiltak er på plass. Det vil tidligst være fra mandag 20. april og senest fra mandag 27. april, sier Berre.