Delvis åpning av samfunnet

I dagens pressekonferanse signaliserer Regjeringen en delvis åpning av samfunnet fra 20. april. Regjeringen vil gjennomføre en gradvis åpning, og ny vekst i spredning av korona vil tiltak igjen bli satt inn på kort varsel.


-Kommunens kriseledelse vil onsdag 8. april se nærmere på regjeringens tiltak og diskutere hvordan det skal gjennomføres i Malvik kommune. Informasjon om dette vil komme nettsidene til Malvik kommune, melder kommunen på sine facebookside.

Her er Regjeringens åpningsplan.

  • 20. april gjenåpner barnehagene
  • 27. april gjenåpner 1.– 4. trinn, skolefritidsordninger og videregående skoler for elever som skal ut i lære neste år.
  • Åpner for studenter som er på slutten av studiet og er avhengig av å være på universitet.
  • 20 april. skal 1-1 helsetjenester kunne gjenoppta større del av virksomheten sin.
  • Det skal lages en bransjestandard for smittevern slik at helsefaglige virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten, som for eksempel psykologer, fysioterapeuter og kiropraktorer, kan holde åpent fra tidligst 20. april.
  • En tilsvarende bransjestandard skal lages for andre virksomheter med en-til-en-kontakt, som for eksempel frisører, hudpleie og massasje, slik at de kan holde åpent fra senest 27. april, men tidligst når bransjestandarden er klar.

– Vår ambisjon er at alle elever, på en eller annen måte, skal få komme tilbake til skolen før sommeren, sier statsminister Erna Solberg, under regjeringens pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

-Magisk, det er rett at vi må få igang Norge igjen, sier frisør og eier av Hommelvik frisørsenter, Håvard Renanger i en kommentar.