Ny dato for Humanistisk konfirmasjon

Tirsdag 17. mars avlyste Human-Etisk forbund alle vårens konfirmasjonsseremonier. To uker senere, tilbyr de nå ny seremoni til alle sine konfirmanter.

Generalsekretær Trond Enger har grunn til å være stolt; det er snakk om 400 konfirmasjonsseremonier, arrangert i rådhus, kulturhus og samfunnshus landet rundt.

– Humanistisk konfirmasjon er Human-Etisk Forbunds største aktivitet. I 2020 har 20 prosent av 15-åringene valgt å konfirmere seg hos oss. Å sørge for at de også skal få den gode opplevelsen som en felles, høytidelig seremoni er, har vært vår absolutt viktigste oppgave siden koronarestriksjonene ble innført, sier han i en pressemelding.

I løpet av dagen i går, 30. mars, fikk de aller fleste konfirmanter og deres foresatte presentert en ny dato for sin konfirmasjon. Seremonidatoene vil befinne seg i perioden august til januar.

– Vi vet at konfirmasjonsseremonien betyr mye for konfirmantene og deres familier. Vi håper at situasjonen tillater oss å gjennomføre disse når vi kommer dit.

– Samarbeidet mellom frivillige, tillitsvalgte og ansatte har vært helt formidabel. Jeg blir glad og takknemlig over å se den innsatsen organisasjonen legger ned for å ivareta konfirmantene våre, som vi er så stolte av, avslutter Trond Enger.

Ny dato i Malvik

I Malvik blir det seremonier 26. september i Bruket Kulturhus. I alt er det 45 konfirmanter som har valgt humanistisk i Malvik.

– Å ikke skulle tilby nye seremonidatoer, var helt uaktuelt for oss, sier Anne Fagrell i Malvik lokallag.

– Nå har vi stått på, ringt rundt og fått booket om. Vi opplever god hjelp og stor forståelse fra våre samarbeidspartnere, og særlig Bruket Kulturhus. Vi håper virkelig at konfirmantene og deres familier vil se på dette som en god løsning i en vanskelig situasjon. Vi gleder oss, sier hun.