Earth Hour

Foto: Wil Stewart

På lørdag slukkes lysene i én time, og nå er det viktigere enn noensinne at vi står sammen.

Lørdag 28. mars klokken 20:30 er det Earth Hour, verdens største grasrotbevegelse for miljøet. Denne gangen, med Greta Thunberg i spissen, slukkes lyset i én time i millioner av hjem og landemerker over hele verden.

I en vanskelig tid

-Årets Earth Hour markeres midt i en vanskelig tid for oss alle. Det er viktigere enn noensinne å komme sammen for vår felles fremtid, sier fungerende generalsekretær i WWF, Karoline Anduar i en pressemelding.

-Årets Earth Hour-kampanje er spesiell på flere måter. Ikke bare befinner vi oss i et avgjørende år i kampen for å begrense klimaendringene og stanse tapet av natur. Men Earth Hour finner også sted midt under en verdensomspennende helsekrise som vil ha dramatiske konsekvenser, sier Karoline Andaur.

-Våre tanker er med alle som er rammet av koronaviruset, eller som i disse dager lever i frykt for seg selv eller sine kjære. Aldri har det vært mer betydningsfullt at vi står sammen om å sikre vår fremtid. Det er lett å føle seg maktesløs i disse dager. Men gjennom en felles markering som Earth Hour kan vi, ved bare å slukke lyset i én time, ta makten tilbake og løfte stemmen vår for vårt felles hjem, fortsetter Andaur.

Greta Thunberg maner til samhold

Thunberg maner til samhold. Hun oppfordrer alle til å bli med på Earth Hour, men understreker at alle bør følge myndighetenes helseråd ved å gjøre markeringen hjemme, eller der en er. Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg oppfordrer til å bli med på markeringen fra egen stue.

– For meg er Earth Hour hver eneste time, hver eneste dag. Nå er behovet for å stå sammen og verne planeten større enn noensinne. Fordi myndighetene ber oss om å unngå folkesamlinger, for å bremse spredningen av Covid-19 (koronaviruset), vil jeg i stedet anbefale alle å samles på digitale plattformer i markeringen av årets #EarthHour, og på den måten bruke stemmene våre til å fremme budskapet på en ansvarlig måte, sier Thunberg i pressemeldingen fra WWF Verdens naturfond.

Om Earth Hour

Earth Hour er verdens største grasrotbevegelse for miljøet og tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda. 

Hvert år, på den siste lørdagen i mars, slukker både enkeltmennesker og institusjoner lyset i én time, som en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene og for naturen. WWF har arrangert Earth Hour i Norge siden 2009. 

Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen. Mer enn 180 land og millioner av mennesker verden over deltar. Ikke mindre enn 3100 landemerker og ikone, fra Eiffeltårnet i Paris, Elizabeth Tower i London, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia er med på markeringen.

Bli med, du også! Alt du behøver å gjøre er å slå av lysene der du befinner deg, mellom klokken 20:30 og 21:20 siste lørdagen i mars.


Takk til alle dere som abonnerer på Malviknytt!

Malviknytt vil speile lokalsamfunnet vårt som det er, ikke verre enn det er eller bedre enn det er og aldri ondsinnet.

Malviknytt mottar ingen pressestøtte, eller annen offentlig støtte, og det er takket være abonnentene og annonsører vi kan fortsette å drive.

Vi lover usminket informasjon under koronakrisen. Alle meldinger som har relevans for smittebegrensning og som gjelder «liv og helse», legges derfor ut åpent.

Ikke fordi vi må, men vi vet at informasjon formidlet via Malviknytt når mange lesere, og vi anser dette som en av våre samfunnsoppgaver.

Vi håper dette er verdt kr 89,-/mnd eller kr 890,-/år. (abonnementet løper til det blir sagt opp.)

Velkommen som abonnent