SpareBank 1 SMN øremerker 100 mill. til koronadugnad

Pressemelding: SpareBank 1 SMN reduserer utbyttet fra fjorårets overskudd med 304 millioner kroner, men opprettholder 200 millioner til utdeling av samfunnsutbytte. Halvparten settes av slik at frivillige, lag og foreninger kommer seg gjennom krisen og skaper ny aktivitet i lokalsamfunnene når hverdagen kommer.

Koronakrisen rammer også Midt-Norge hardt, og den synes å bli langvarig. SpareBank 1 SMN strekker seg langt for å hjelpe folk og bedrifter gjennom krisen. Banken bidrar til at levedyktige bedrifter kommer seg gjennom krisen, og at folk får hverdagsøkonomien til å gå rundt.

– Vi har is i magen også i denne krisen, og hjelper folk og bedrifter så godt vi kan gjennom denne krevende tiden. I tillegg ønsker vi nå å gjøre en ekstra innsats for å gjenopplive lokalsamfunnene i Midt-Norge. Derfor setter vi av 100 millioner kroner fra fjorårets overskudd til frivilligheten. Når samfunnet som er vår største eier står overfor en krise, er det viktigere enn noen gang at vi stiller opp for de som rammes, sier regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland i SpareBank 1 SMN, i en pressemelding.

Søk om støtte

I første omgang oppfordrer banken lag og foreninger til å søke om økonomisk støtte. Banken ønsker både å støtte tiltak som bidrar til å spre hjertevarme gjennom krisen, og aktiviteter som kommer lokalsamfunnet til gode når vi er tilbake til hverdagen. Innen kort tid vil det også bli lansert et nytt utviklingsstipend for frilansere, gründere og andre som vil utvikle en kunstnerisk, kreativ eller forretningsmessig idé. 

I tillegg inviterer SpareBank 1 SMN folk i Midt-Norge til å komme med forslag til hva pengene bør brukes til. Hva er det viktigste banken kan gjøre for å hjelpe lokalsamfunnene i Midt-Norge? Er det støtte til frivillige lag og foreninger, møteplasser for gründere eller tilrettelegging for ny vekst og utvikling?

Alle utfordres til å delta i dugnaden. Ingen idé er for liten og ingen visjon for stor.

Søk støtte og gi ditt innspill på www.smn.no/koronadugnad

Lyser opp hverdagen med musikk

Gjennom våren ønsker SpareBank 1 SMN å bidra til kulturopplevelser i hele regionen. Blant annet vil banken utfordre artister til å være med på dugnaden og lyse opp hverdagen til folk som i disse dager må holde seg der de bor.

Ved å oppsøke sameier, borettslag og institusjoner kan folk få med seg musikken uten å bryte reglene fra myndighetene, heter det i pressemeldingen.


Takk til alle dere som abonnerer på Malviknytt!

Malviknytt vil speile lokalsamfunnet vårt som det er, ikke verre enn det er eller bedre enn det er og aldri ondsinnet.

Malviknytt mottar ingen pressestøtte, eller annen offentlig støtte, og det er takket være abonnentene og annonsører vi kan fortsette å drive.

Vi lover usminket informasjon under koronakrisen. Alle meldinger som har relevans for smittebegrensning og som gjelder «liv og helse», legges derfor ut åpent.

Ikke fordi vi må, men vi vet at informasjon formidlet via Malviknytt når mange lesere, og vi anser dette som en av våre samfunnsoppgaver.

Vi håper dette er verdt kr 89,-/mnd eller kr 890,-/år. (abonnementet løper til det blir sagt opp.)

Velkommen som abonnent.