FiFo på fredag: -Det er alvor

Samme hvor du snur og vender deg, slår det imot deg.

Koronaviruset.

Alle har vi måtte lære oss å leve med smittefaren, håndvask, desinfisering, karantenene og avlysningene. Det eneste som ikke er avlyst, er våren med lysere og lengre dager.

Vi kan fortsatt gå på tur, med to meters avstand, mange i oransje turbukser med svart staffasje.

Jeg har ikke forstått greia med oransje turbukser. Det må være en humoristisk kommentar i all elendigheten.

Kan man så spøke i disse dager? Det kommer jo helt an på øynene som ser. Jeg ser med mine og registrerer at noen morsomheter er det jo, harmløse og underfundige, komiske kommentarer og meldinger.

Som det facto at man arrangerer liveoverførte konserter på grunn av smittefare og pålagt avstand, og avslutter det hele med å legge ut gruppebilde. Lite gjennomtenkt muligens, men det er sånn vi er, vi liker oss best sammen. Til og med i oransje turbukser.

Ordene samhold, solidaritet, dugnad og å stå sammen har fått ny mening og innhold. Alle må bidra litt for at det skal bli bedre.

Men det er alvor.

Tillat meg å snakke om Malviknytt sin situasjon. Som en liten aktør i et begrenset marked (Malvik kommune med ca 14.000 innbyggere) er dagene krevende fra før. Den lokale handelsnæringen lekker i alle ender. På Malvik Senter der det var nesten 40 butikker er det nå 10-12 tilbake. Flere av de har stengt som følge av pålegg.

På hjemmebane er det cellegiftbehandling av kreft som står på dagsorden. Det svekker immunforsvaret. Det betyr at jeg helst ikke skal farte så mye rundt på grunn av smittefare i dagene her.

Dette fører igjen til at det blir utfordrende å drive en liten lokal nettavis som lever av annonser og i det siste, abonnenter.

Dessverre kan ikke kommunen bidra hverken med å kjøpe annonseplass eller abonnement. De greier seg fint på egen hånd, sier de.

Man føler jo litt på ansvaret for å gi de som allerede abonnerer på Malviknytt, et produkt vel verdt prisen. Men det er utfordrende dager.

Enkelte forlanger at Malviknytt skal legge ut stoff om korona-smitten gratis. Jeg har blitt kontaktet av både privat og offentlige virksomheter som lurer på dette. Jeg svarer konsekvent med å spørre hvorfor?

Så lenge vi driver uten form for offentlig støtte på noe som helst vis, må vi ha inntekter å leve av. Alle (de fleste) forstår at det koster å leie lokaler, leie servere, domener, web-hosting, internettlinjer osv.

Så skal jo mye av utstyret ha strøm, det kjøres hit og dit og det må ringes og svares i telefonen.

Alt dette koster, og alt dette må betales.

Alt dette, før man kan få kjøpt seg en oransje turbukse.

God helg!

FiFo


Takk til alle dere som abonnerer på Malviknytt!

Malviknytt vil speile lokalsamfunnet vårt som det er, ikke verre enn det er eller bedre enn det er og aldri ondsinnet.

Malviknytt mottar ingen pressestøtte, eller annen offentlig støtte, og det er takket være abonnentene og annonsører vi kan fortsette å drive.

Vi lover usminket informasjon under koronakrisen. Alle meldinger som har relevans for smittebegrensning og som gjelder «liv og helse», legges derfor ut åpent.

Ikke fordi vi må, men vi vet at informasjon formidlet via Malviknytt når mange lesere, og vi anser dette som en av våre samfunnsoppgaver.

Vi håper dette er verdt kr 89,-/mnd eller kr 890,-/år. (abonnementet løper til det blir sagt opp.)

Klikk HER for å bli abonnent.