Jakter på Eldorado i ny bok

Malvikingen Rikard Spets (48) er ute med thriller nummer to om Angus Storm.

Den norske marinejegeren Angus Storm blir håndplukket til å lede en internasjonal styrke som har mandat til å drepe dem rettsstaten ikke kan nå.

Politiker og forfatter

Rikard Spets er for mange kjent som lokalpolitiker i Malvik med comeback i kommunestyret og fast plass i formannskapet etter høstens valg.

Rikard er fra Hunhammeren og etter endt militærtjeneste tok han utdanning i internasjonal markedsføring i Trondheim og London. 48-åringen er forlovet og har to barn fra et tidligere forhold.

Historien går i sirkel

Hva er det så som inspirerer en thriller-forfatter, undrer vi.

-Jeg skriver bøker jeg selv vil lese og er fasinert av oldtidsmysterier og tapte sivilisasjoner. Så ser jeg jo hva om skjer i verden i dag og lurer på om alt går i en «evig» sirkel, sier Rikard Spets.

Og han er glad for at verden fortsatt er stor.

-Heldigvis er ikke alt oppdaget ennå, sier Rikard.

Sivilisasjon Z

Malvikingens nye bok starter i 1535 da en spansk ekspedisjon på jakt etter Eldorado i Amasonas forsvinner. Bare presten Fransico Salgado overlever.

Tilbake i vår tid blir det på Munkholmen i Trondheim funnet et manuskript som forteller om en «by av gull og underverker».

Arkeologen Gitte Diurnes kastes ut i jakten på et mysterium som vil snu opp ned på vår fortelling om gud, skapelsen, edens hage og syndfloden. Men kilden til evig liv og ufattelig rikdom er det mange som er villige til å svike og drepe for.

Det lykkebringende og livsfarlige dopet OXI sprer seg med eksplosiv kraft fra Sør-Amerikas jungel. Elitesoldaten Angus Storm blir sendt alene inn i Amasonas for å finne kilden. Infisert med en dødelig parasitt og med en iskald morder i hælene flykter han gjennom jungelen. Han må advare verden mot en biologisk katastrofe som vil utslette sivilisasjonen. Kan Angus Storm forhindre at en 12.000 år gammel apokalyptisk historie gjentar seg?

I Amasonas’ dampende jungel utkjempes et slag som ingen har råd til å tape.

-Det er en blanding av fakta og fiksjon sier forfatteren selv, uten å røpe hvordan det ender til slutt.

Signeringsferd

Nå før jul er thrillerforfatteren på en liten runde i Trøndelag hvor han signerer bøker og snakker med lesere.

Boka er å få kjøpt i de fleste bokhandlene i regionen og på fredag er Rikard Spets å treff på Norli Bokhandel ved MalvikSenter, hvor han signerer bøker fra klokka 16.00

Og for den som lurer på hvordan det går, forfatteren røper at han jobber med bok nummer tre om elitesoldaten Angus Storm. Den har arbeidstittel «Teslas Testamente»