Gleder seg til verdenspremiere

(Foran f.v.): Marcus, Anna, Emilie, Ulrikke, Andrea, Nora, Signe, Julie, Emilie. (Andre rekke, fra venstre): Olivia, Torkel, Nicolai, Matilde, Ylva Kristin (Helt bak): Rolf og Terje (Foto: privat)

Siden starten på oktober har en gjeng barn og voksne fra Malvik og Stjørdal øvd til det som blir en verdenspremiere, når den nyskrevne familieforestillingen Juledrømmen settes opp i Kimen kulturhus på Stjørdal, kommende helg 14. og 15. desember.

Bak initiativet står Terje Stamnes, Pål Tyholt og Aina Kristiansen i gruppa AttpåTe. Trekløveren skal også spille i forestillingen sammen med Rolf Fiskvik, kjent fra Skatvalsrevyen. Ninni Kristine Austad fra Hommelvik skal ha regien på det hele, mens Ulrikke Skårslette Trondal (10) fra Hundhamaren har hovedrollen som Lisa.

Audition

– I september avholdt vi en audition for å finne barn og unge til stykket, sier Terje Stamnes.
– Vi annonserte auditionen i mange kanaler, men ble allikevel veldig positivt overrasket når vi så hvor mange som møtte opp.

Terje forteller videre at det oppsto et luksusproblem når utvelgelsen til de ulike rollene skulle gjøres.

– Det bor altså så mange utrolig flinke barn både i Stjørdal og i Malvik! Det var ikke en lett oppgave å velge ut noen til rollene i stykket og i flere tilfeller så har vi også valgt å dele opp en karakter i flere karakterer sånn at vi kunne tilby flere av barna å være med.

Vil ødelegge julen

Familieforestillingen Juledrømmen starter på lillejulaften med at noen forsøker å ødelegge julen. Mens julenissen og alvene hans legger siste hånd på verket før den store dagen, legger Mester og hans hjelpere skumle planer for å hindre at julefreden senker seg. I flere år har Mester forsøkt å realisere sin skumle plan uten å lykkes, men denne gangen ligger alt til rette for at han skal greie det. Når Nissen og alvene skjønner alvoret er det bare én ting å gjøre; de må få hjelp av Lisa.

– Nå som vi nærmer oss premiere må jeg si at jeg gleder meg stort, sier Stamnes.

–  Jeg tror vi skal klare å skape latter og god julestemning, både for små og store.