Har hovedrollen i ny gammeldansmusikal

Kristin Håkonsdatter Renanger

Kristin Håkonsdatter Renanger har hovedrollen når Uventa Underholdning setter opp gammeldansmusikalen «Jammen va’ det livat», med låter fra Arnsteins, i Ytre Malvik Samfunnshus.

Musikalen bygger på mange av de kjente låtene fra gruppa Arnsteins, som Kristin kjenner godt.

Hun er nemlig datter av gammeldansgruppas kjente frontfigur og sangstjerne, Håkon Renanger.

-Jeg kan nok de aller fleste låtene og gleder meg til å være med på dette. Det er stor stas å bli spurt og både låtvalgene og historien i forestillinga er fin, sier Kristin Håkonsdatter.

Skriver og skriver om

Manuskriptet er det Finn O. Fosmo og sønnen Jo Arne Fosmo som står for.

-Vi arbeider på spesiell måte. Det vil si, at det jeg skriver tar Jo Arne og endrer på og det han skriver, endrer jeg, sier Finn O. Fosmo.

Han fikk for flere år siden ideen til gammeldansmusikalen.

-Alle i min generasjon og bakover, husker nok Arnsteins både fra radio, TV og ikke minst fest på lokalet, plater og kassetter, sier Finn.

Lokale aktører

Sammen med Kristin Håkonsdatter Renanger på scenen møter vi Hroar Wold Nordhaug, Trude Bekkavik, Marit Renolen Norman, Jo Arne Fosmo og Finn O. Fosmo.

Orkesteret, som for anledningen heter «Conradz» består av Torstein Hope (trekkspill), Morten Teigen (gitar), Rune Trondsetås (bass) og Tomas Amdal (trommer).

Jo Arne Fosmo har både ansvaret og oppgaven med regi og koreografi av forestillinga som blir over to akter med masse god og kjent gammeldans.

-Her blir det alt fra reinlender og vals, til polka og swingmusikk, forklarer Finn O. Fosmo. Til de største rytmiske bevegelsene har vi engasjert fire ungdommer som er både dansere og ungdommer på fest.

Handlingen er lagt til en midtsommerfest på et samfunnshus og dit kommer det mye folk siden det har gått ti år siden sist det var sommerfest. Så når sal og scene er pynta, orkesteret er klar til å spille opp ankommer hovedpersonen Torill, som har kommet tilbake til bygda etter snart ti år på et ukjent sted.

Hvorfor forlot hun bygda for ti år siden? Hvor har hun vært? Hva har hun gjort?

Svarene på alt dette får du i -Tjo og hei-musikalen «Jammen va’ det livat» til kjente toner fra Arnsteins’ låtkatalog.

Det er planlagt to forestillinger i ytre Malvik Samfunnshus, onsdag 26.februar og torsdag 27.februar.

Kristin Håkonsdatter Renanger skal ha hovedrollen i gammeldansmusikalen «Jammen va’ det livat». Her foran noen av medspillerne og orkesteret på gjengens første prøve.