Førjulsfest i to dager

Til helga er det klart for den tradisjonelle Grautfesten på Karlslyst i regi av Hommelvik juniorkorps.

For de som holder styr på tellinga, skal det være 16.gangen det arrangeres grautfest på gården og alle, små og store, er i rute før helga.

-Nå er det meste i rute ja, kan Marit R. Norman i juniorkorpset fortelle, da Malviknytt stikker innom gården onsdag kveld. (fortsetter under bildet)

Inne i fjøset pågår øvelsene på forestillingen Førjulsfest i fjøset for fullt. Det er tredje året korpset viser denne forestillingen som er skrevet av Rakel Sivertsen. På scenen står Hommelvik juniorkorps sine medlemmer i alle aldre. Her bidrar drillere, aspiranter og eldre tenåringer side om side for å skape julestemning for de mange tilskuerne som årvisst kommer til gården.

Der har selveste Julenissen, i Torstein Nybrodahls skikkelse, fått store utfordringer med den moderne verden. Ingen liker hjemmelagde leker mer, bare iPhone, gamingstoler og så videre. Nisskona, Vilma Hell, fortviler, men det er håp om å få Julenissen på rett spor til jul.

-Så får han litt hjelp da av ulike karakterer han møter, forteller marit R. Norman uten at hun vil røpe for mye av årets innhold. (fortsetter under bildet)

Bålkaffe og julemarked

-På tunet vil det være bålkaffe, og på låven har vi julemarked med hjemmebakst og håndarbeid. Her finner man alt fra julekranser, julepynt, luer, skjerf og votter. Foreldrene har bakt flatbrød og tjukklefse og lagd mye annet godt som blir å få kjøp både fredag og lørdag, forteller Marit.

-Det blir som vanlig mulighet for å prøve lykken i «Katta i sekken» og på tunet vil det være smånisser som utfordrer alle til å ta Nisseprøven. Da skal man ta en prøve for å se om man er ekte nisse, rett og slett.

Lørdag er det to forestillinger og etter tradisjon blir det fakkeltog fra Karlslyst og ned til Hommelvik sentrum hvor julegrana på Rådhusplassen skal tennes.

Her kan du se bilder fra julemarkedet: