Sverre Inge er Trøndelags kandidat til Årets ildsjel

Sverre Inge Lystrup Ness fra Hommelvik Guts er Trøndelags kandidat til prisen Årets ildsjel som deles ut på Idrettsgallaen 4. januar.

Én kandidat fra hver idrettskrets er med i kampen om fem finaleplasser som offentliggjøres i løpet av desember. Totalt kom det inn over 500 nominasjoner fra hele landet.

-At jeg er valgt ut som årets kandidat blant de 48 ildsjelene i Trøndelag gjør meg ydmyk, sier Sverre Inge Lystrup Ness etter at nominasjonen ble kjent.
-Hvis jeg blir en av de fem finalistene må hele Guts til Hamar og Idrettsgallaen, sier han.

Basert på nominasjonene i fylket fikk hver idrettskrets i oppgave med å plukke ut én kretskandidat til prisen. Det er Trøndelag idrettskrets som har valgt ut Sverre Inge Ness fra Hommelvik Guts.

Juryleder Kjetil André Aamodt er imponert over de nominerte.
– I år har det vært 17 veldig gode fylkesvinnere. Det er en god spredning av både kvinner og menn – men alle kjennetegnes ved at de er gode på det mellommenneskelige, de er gode på anleggsarbeid og de tar vare på de som er litt vanskeligstilte i samfunnet. De har alle perspektivene i sitt ildsjel-engasjement i idretten, sier Aamodt til Idrettsforbundet, og legger til:
– Uten frivilligheten stopper idretten opp, så det sier seg selv at disse ildsjelene er vi helt avhengig av. 

17 finalister blir til fem
I løpet av de neste ukene vil de 17 kretsfinalistene bli til fem finalister. Finalistene blir overrasket av Norges idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK. Det er ildsjeljuryen som plukker ut de fem finalistene som vil kjempe om prisen.

Årets ildsjel 2020 vil bli kåret på bakgrunn av ildsjeljuryens stemme og folkeavstemningen som avholdes mellom 14. og 31. desember. Juryens stemme og folkeavstemningen teller like mye.

Årets ildsjeljury består av:

Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Are Strandli, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Ragnhild Gulbrandsen og idrettspresident Berit Kjøll.