Intriger, bedrag og forviklingskomikk

Illustrasjon: Vanessa Baird

Lørdag 16. november er det premiere på William Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingenting» på Hovedscenen på Trøndelag teater. Det er på mange måter det mest shakespearianske av alle hans stykker: Verden er en scene – og selv den minste omskriving av virkeligheten setter alt i bevegelse. Dramaet er basert på forvirring og løgn, og når løgn blir til sannhet for noen, får det katastrofale følger. Det som tilsynelatende er åpent og lett, har også mørkere undertoner… Et fascinerende paradoks åpenbarer seg: Hvis ingenting er alt, må ikke alt også være ingenting?

Teaterregissør Runar Hodne og hans faste kunstneriske team inntar denne gangen igjen Hovedscenen og mer til. Hodne & co har tidligere iscenesatt MedmenneskeVildandenHamlet og En handelsreisendes død og Ifigeneia ved Trøndelag Teater.

Forviklingskomedien «Stor ståhei for ingenting» forteller historien om forelskelse, manipulasjon og uærlighet ved hoffet i Messina på italienske Sicilia. Den frekke Beatrice (Mari Hauge Einbu) og ungkaren Benedickt (Kennth Homstad) blir forledet til å forelske seg, til tross for sterke antipatier mot hverandre. Adelsmannen Claudio (Isak Holmen Sørensen) går gjennom store prøvelser for å vinne den yndige Heros hjerte. Men parets kjærlighet kollapser ved alteret, da Claudio er blitt lurt til å tro at Hero (Ragne Grande) har vært utro. Utroskapshistorien er imidlertid konstruert av den falske og utspekulerte Don Juan (Ingrid Unnur Giæver). Han lurer også Heros far, guvernøren Leonato (Hildegunn Eggen), som vil gjenreise sin ære ved å drepe datteren.

Medvirkende: Hildegunn Eggen, Mari Hauge Einbu, Ragne Grande, Kai Remlov, Kenneth Homstad, Ingrid Unnur Giæver, Isak Holmen Sørensen, Andreas Tønnesland, Mira Dyrnes Askelund og Mats Moe.