Flytter 85 årsverk til Malvik

Administrerende direktør, Lars Kleveland, sammen med Geir Hatling i Rishaug-Gruppen AS

Toyota Material Handling flytter hovedkontoret til Sveberg.

Toyota Material Handling har i over 50 år hatt hovedkontor i Trondheim. Nå flytter de for å tilpasse seg fremtiden med nye, skreddersydde og mer miljøvennlige lokaler sommeren 2020. Dermed flyttes hovedkontoret fra Trondheim til Sveberg Handels og Næringspark i Malvik kommune. (Saken fortsetter under bildet)

LEAN-tankegang bak nytt hovedkontor

– Våre filosofier og kjerneverdier er dypt forankret hos oss, og de ble avgjørende da vi tok valget om å bygge nytt hovedkontor. LEAN-filosofien vår fører til funksjonelle areal og effektive kvadratmeter. Kontinuerlig forbedring, Kaizen, er en av kjerneverdiene som geleider oss i riktig retning, og bidrar til å ta riktige avgjørelser, sier administrerende direktør, Lars Kleveland, i en pressemelding.

Toyota Material Handling står på Kapitals liste over Norges 500 største bedrifter i 2018. Bedriften har passert 1 milliard i omsetning og har rundt 320 ansatte på landsbasis – Vi håper på et godt samarbeid med Malvik kommune, sier Kleveland som tar med seg en voksende virksomhet med rundt 85 årsverk til Sveberg.

– Å flytte til Sveberg Handels og Næringspark vil ha en stor branding-effekt. I 2018 passerte over 6 millioner kjøretøy på E6 forbi Sveberg. Det er 6 millioner muligheter til å vise seg frem, sier markedssjef, Mathias Haeger, i pressemeldingen. (Saken fortsetter under bildet)

Foto: Toyota Material Handling Norway AS

Et grønnere bygg

I dag står bygg for rundt 40% av verdens samlede energiforbruk. Nybygget på Sveberg vil blir rigget for energiklasse A, og blir 50% mer energieffektivt enn nåværende bygg. Varmeresirkulering på hele 83% og varmepumper for oppvarming av vann vil bidra til denne reduksjonen.

 – Bygget klargjøres samtidig for solcellepanel slik at vi i fremtiden kan produsere fornybar energi, og med det ta et ytterligere steg i riktig retning, sier Kleveland. Flytteprosessen medfører også at tungtransporten flyttes ut av byen, hvilket bidrar til en grønnere bykjerne. (Saken fortsetter under bildet)

Hovedkontoret blir godt synlig fra E6 Foto: Toyota Material Handling Norway AS

Forlengelse av et 50 år langt samarbeid

I over 50 år har Toyota Material Handling samarbeidet med Rishaug-familien. Fra tidlig 70-tall solgte Rishaug-familien sin første Toyota-truck i Norge som forhandler, og i 1973 ble Rishaug Maskin importør frem til Toyota tok over i 2001.

– Vårt årelange samarbeid med Rishaug Gruppen som eiendomsforvalter på flere av våre lokasjoner har bidratt til å forenkle prosessen med utformingen av nytt hovedkontor i Trondheim, avslutter Kleveland.