Ble årets strandryddere

Hele 5.trinn jublet

Tirsdag formiddag fikk 5.trinnet ved Hommelvik skole et overraskende besøk.

Øyfrid S. Knudsen fra Innherred Renovasjon dukket plutselig opp midt i en skoletime og med seg hadde hun en overraskelse.

-Husker dere på at dere var å ryddet plast på stranda i mai? -spurte hun. Da var dere og lærerne deres flinke og varslet oss så vi fikk hentet det dere rydda.

– Årets strandrydder i Midt-Norge ble trukket ut blant 332 aksjoner mellom Helgeland og Romsdal, der vi totalt har registrert ca 250 tonn avfall som er plukket opp, fortalte Øyfrid S. Knudsen.

-Innenfor Innherred Renovasjons 10 kommuner har vi registrert 33 aksjoner og fått inn ca 15 tonn avfall. 5. trinn ved Hommelvik skole samlet 19 sekker, dvs 228 kg.

-12 av de 33 aksjonene foregikk i Malvik kommune, så her er det stor aktivitet, sa hun.

Klassen kvitterte med applaus og jubel. (saken fortsetter under bildet)

MILJØAGENTER (f.v.) Sverre Holm Rodahl, Ulrik Murbrekk, Håkon E. Hoven, Mina Olsen kolberg og Frida Buås Lillestøl

Miljøagenter

Miljøbevisstheten er sterk i 5.trinn ved Hommelvik skole. Flere av elevene er Miljøagenter. Det betyr at de har et ekstra engasjement for miljøet og fem av de satte ekstra stor pris på premien.

-Vi fant mange store plast-ting som ofte satt fast i tang og sand så de var vanskelig å få opp, forteller Frida Buås Lillestøl.

-Det er viktig å rydde å fjerne plasten for den havner i havet og da kan fisker og fugler spise av det. Derfor plukker jeg ofte søppel forteller Mina Olsen Kolberg.

-I det siste har vi plukket søppel langs Homla, sier Sverre Holm Rodahl.

Ulrik Murbrekk synes det var stor stas å bli årets strandryddere.

-Dette var jo artig, så nå blir det 10.000 kroner på Nintendo, utbryter han til stor latter fra de andre miljøagentene.

-Jeg foreslår at vi bruker pengene til en «rivekule» ler Håkon E. Hoven før gjengen starter å spekulere i klassetur, kinodag og andre ting pengepremien kan brukes til.

Øyfrid S. Knudsen delte ut diplom til elevrådsrepresentantene Håvard Korstad Hope og Brage Skive Haug