Blandakor klar for Kor-NM

Lørdag deltar Malvik Blandakor i Kor-NM i Trondheim. Det er første gangen koret stiller til konkurranse og det er et spent og klokkeklart kor som entrer scenen i Olavshallen lørdag formiddag.   

Det er klokken 14:15 på lørdag at Malvik Blandakor stiller med 62 sangere på scenen i Lillesal i Olavshallen. Det er et scenevant kor, men dette blir likevel en helt ny opplevelse. 

-Å synge i NM betyr å synge for et dommerpanel som lytter konsentrert og tar notater, sier dirigent for koret Elin Karpinski Strandheim. 
-Koret er godt vant til å bli bedømt og få tilbakemeldinger – og da særlig gjennom korets årlige barneforestilling Ærta Bærta hvor responsen fra ungene er umiddelbar. Men Kor-NM blir imidlertid noe helt annet. 

-Nå skal Malvik blandakor prøve seg på en helt annen arena. Før avgjørelsen om å delta i NM ble tatt, ble det grundig diskutert på medlemsmøtet. Og når koret først bestemte seg har alle gått grundig inn for oppgaven, sier Strandheim. 

Oppkjøringen fram mot konkurransen har bestått i helgesamlinger, ekstra stemmeøvinger og konsentrerte korøvelser.  -Kormedlemmene har gått inn for dette med stor entusiasme og alvor. Samtidig er stemningen på korøvelsene er veldig god, og latteren sitter løst, sier hun.   

Tre sanger med stort spenn 

På Kor-NM vil Malvik Blandakor opptre med tre ulike sanger som viser at koret behersker ulike sjangre. 

Første sang er “Ubi Caritas” av komponist Ola Gjeilo, en nordmann som bor i Los Angles. Stykket har høstet stor begeistring internasjonalt og er et vakkert musikkstykke med inspirasjon fra gregoriansk sangtradisjon.
Deretter følger “My favorite things” fra Sound of Music med et arrangement spesiallaget for Malvik Blandakor av Maciej Karpinski.
Koret avslutter med “Livsmynd” – en spesiell og vakker færøysk sang av Steintór Rasmussen.  

-Vi er nå klare for Kor-NM og har hatt en morsom høst. Hvordan det går gjenstår å se, men en ting er sikkert: Malvik Blandakor kommer til å gi alt!, lover Elin Karpinski Strandheim og oppfordrer alle interesserte malvikinger til å besøke Olavshallen: Her blir det mye vakker kormusikk å høre.