Vi må vise handlekraft

Av: Hanne Lundemo Bakken

Innlegg fra Hanne L. Bakken (H): I et møte med digitaliseringsminister Nikolai Astrup, startet jeg å tenke på de digitale plattformene som barn og ungdom bruker her i Malvik.

Teknologiutviklingen gir oss fantastiske og uante muligheter. Samtidig stilles vi som samfunn overfor vanskelige valg, og til tider store potensielle utfordringer. Fremtidens læring vil kanskje ikke formidles via tradisjonelle bøker, men digitalt.

Teknologi vil nok bare fortsette å utfordre hvordan vi organiserer utdanning, og muligens vil læringen flyttes fra klasserom til mobile flater. Men til tross for de fantastiske mulighetene dette gir, kan det være lurt å stoppe opp litt – trekke pusten og se om vi mister noe «på veien».

Ja, digitalisering er flott. Men, det kan skape mange problemer vi er nødt til å ta tak i. Sosiale medier har blitt en plattform for barn og ungdommer hvor de kan skrive ting til andre medelever eller ungdommer helt anonymt. Ting du ikke har ville sagt til noen face to face, kan du nå gjemme deg bak en skjerm å si. Ta livet ditt, Hvorfor er du så stygg?, Kan du ikke bare gjøre oss alle en tjeneste, å drepe deg selv? Ingen vil savne deg.

Dette er kommentarer mange ungdommer i dagens samfunn dessverre får høre. Mobbing på sosiale plattformer forgård mest utenfor skolen, men det påvirker hvordan elevene har det på skolen. Det blir tatt inn i skolegården, enten fysisk eller ved utestengelse, baksnakking og på andre måter.

Derfor mener jeg vi skal ta tak.

Vi må vise handlekraft og vi må innse at mobbing er et samfunnsproblem. Vi må sette ned foten mot mobbere, og vi må aldri gi opp kampen mot mobbing.

Som liste- og ungdomskandidat for Malvik Høyre, har jeg som mål å komme inn i kommunestyret her i Malvik. På den måten, mener jeg at kan jeg være med på å følge opp de digitale plattformene barn og ungdom i kommunen vår bruker. Ikke minst, følge opp at disse brukes i den rette retningen.

For meg er det viktig å være med på å gi dette samfunnsproblemet, vi faktisk står ovenfor, en klar og tydelig stemme. Sammen med Malvik Høyre vil jeg forsette kampen mot mobbing.

Får jeg velgernes tillit etter valget, kommer jeg til å gjøre det jeg kan, nettopp i kampen mot mobbing.

Godt valg!

Hanne Lundemo Bakken
Liste- og ungdomskandidat
Malvik Høyre

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at innleggsforfatteren har vært tilknyttet Malviknytt sin redaksjon som journalist i sommerjobb)