Mange unger vil lese i sommer

Årets sommerlest har vært en storsuksess, med et høyt antall 1.-7.klassinger som har vært ivrig til å lese gjennom sommerferien.

-Sommerlest er mer enn å bare lese bøker. Når man har registrert en bok, går man opp i level. Mange synes lesingen blir litt mer som et dataspill, og er motivert til å ta med seg en bok hjem. Om man har kommet seg opp til level 10, 20 eller 30, så får man også en premie, forteller Anne Margrete Sjøflot.

Mange stolte elever som har kommet innom biblioteket for å hentet ut premiene sine, etter å de har klart å lest seg opp til level 10, 20 og 30.

Høy oppslutning fra i fjor

Med 533 forskjellige brukere, har det vært en oppslutning på 38.2% fra fjorårets. Det har blitt lest 5007 bøker og 52 6676 sider.

-Det har vært et veldig bra år. Ansatte ved bibliotekene i Malvik har vært rundt om i kommunen for å fortelle hva sommerlest er i forkant. Vi hadde en reportasje på Dagsrevyen som fikk etter veldig mye oppmerksomhet, som har vært med på å få med flere brukere i år enn i fjor, forteller Anne Margrete Sjøflot.

Det er ikke bare elever og voksne som liker sommerlest, men også lærere. Lærerne har kommentert at de legger merke til når elevene kommer tilbake etter ferien, er de enten på det samme nivået med lesing eller på 1 – 2 – 3 nivåer høyere.

-Vi har hatt mange lærere som forteller hvor fantastisk det er. Når skoleåret starter igjen, kan de fortsette der de slapp lesingen før ferien. Istede for å gå bakover noen steg eller kanskje sarte helt på nytt igjen med lesetrening, forteller Sjøflot.