Sjokkert over manglende aircondition

Formannskap- og kommunestyrerepresentant for FrP, Lill Harriet Sandaune, er sjokkert over at de nye helsetunene ikke har airconditionanlegg montert, som kan håndtere de varmeste dagene i året.

-Som politiker har jeg vært så naiv at jeg har tatt det som en selvfølge at dette var installert som en del av de nye og moderne helsetunene som akkurat er ferdig bygget, sier Sandaune.

-Men etter det jeg har fått opplyst har man kun luftbehandlingsanlegg der lufta sirkulerer, og aldri blir kaldere enn utelufta, sier hun.

Les også: Her var det 32 grader på rommet.

Nå vil hun ta saken opp i første formannskapsmøte.

-Jeg har sendt inn spørsmål om det medfører det riktighet at det nå er målt 32 grader på flere beboerrom og 40 grader i omsorgsleilighetene, ved Hommelvik helsetun.

Vider spør hun om Malvik kommune nå vil se på og vurdere løsninger der aircondition monteres for å sikre forsvarlig temperatur i varmeperioder?

-Hvilket kostnadsestimat ser man for seg dersom man skal installere dette og ligger beredskap for hetebølger inn i de formelle planene til kommunen, er andre spørsmål Sandaune ønsker svar på når politikerne møtes til formannskapsmøte tirsdag 20.august.