Seterkauk på Fjølstadtrøa (igjen!)

Den 4. august kommer folkemusikkgruppen Ljom til Malvik.

Fjorårets konsert var en stor suksess med 130 besøkende på Fjølstadtrøa Husmannsplass.

Les også: Helhetlig, behagelig og beundringsverdig

Det vil de ikke bare gjenta, men også videreutvikle tilbudet. 

I år skal det være en familiedag, hvor barn kan delta i ulike aktiviteter på plassen, samt ha «musikktime» med Ljom. 

Det er Malvik historielag som tar imot reservasjoner til dette, da det er kun et begrenset antall som får delta på musikktimen. (Fortsetter under bildet)

Ljom spiller folkemusikk, i en blanding med jazz/pop-mix. 

-Det er mye historie og kulturarv som er i fokus på disse konsertene, og det er ikke uvanlig at publikum får mulighet til å bli med på en trall eller to, forteller Kjersti Kveli.

Seterkauker fra Snåsafjella, er i ferd med å havne i glemmeboka, og var det som tok opp det meste av plassen på Ljoms første studioplate. 

For to år siden kom den andre platen til Ljom, som også presenterte en del melodier av den gamle spellemannen Spellmanns-Gunnar og noen underprofilerte diktere fra Snåsa. 

-Det kan oppleves som veldig lokal musikk, men samtidig så handler den om oss alle, og vår historie, forteller vokalisten.

-Vi liker å tro at vi legger til rette for et av sommerens høydepunkter: å få besøke en kjær lokal edelsten samtidig som man får god kaffe, vaffel og rømmegrøt, og det som binder det hele sammen er en konsert som hører hjemme i nettopp de omgivelsene, forteller Kjersti Kveli til Malviknytt.no.