Ser ikke behov for forbud i stasjonsfjæra

Av: Per Olav Bjørgum (MDG)

Leserinnlegg fra Per Olav Bjørgum, MDG: Ser ikke behov for forbud mot camping/bobiler i stasjonsfjæra

Ei naturperle!

Utfordring er ikke for mange bobiler, eller generelt for mye av noen ting i stasjonsfjæra! Vel å merke så lenge de ikke forsøpler området.  Dette er ei naturperle som vi har her i Malvik og som har ei fantastisk strand og en fantastisk beliggenhet, men som er altfor lite brukt. 

Det ligger selvsagt noe i Trøndersk vær at det ikke er fullt på badestranda hver dag, men det er noe mer enn det. Her er det fint å være selv om det ikke er badevær, så hvorfor blir stranda ikke brukt mer?  

Ja til de få turister!

Så vi sier også ja til å beholde de få turistene vi har. Vi må skape mer liv, ikke mindre. Hvis vi utvikler Hommelvik riktig kan det være store muligheter for at flere, både turister og lokale kan besøke Hommelvik mer.  Kan hende de da ikke lenger kommer hit for å parkere en natt men bor på en av campingplassene i nærheten og tar turen hit med buss, fordi det fins rimelig kollektiv transport, selv i ferietida.  Eller at vi klare å skaffe rom for en litt mer interessant gang og sykkelvei langs sjøkanten så turister på Storsand og fra Stjørdal kan sykle til Hommelvik.

Må heie på kreativitet!

Men da må det jo være noe mer å komme hit for enn en bare naken strand, og noe annet enn bare boliger.  Noe som innbyr til aktiviteter.  Vi må heie på kreativitet og initiativ for å skape noe her. Og så må vi tenke langsiktig og lage en detaljplan som tar vare på fremtidige muligheter.

Det henger sammen med det generelle aktivitetsnivået i Hommelvik sentrum og gangbro over jernbanen blir jo en viktig del.  

Så utfordringen ligger i å se på fremtidsrettede alternativ for allmennheten i dette flotte området vi har i Hommelvik.

Per Olav Bjørgum
1.kandidat
Miljøpartiet De Grønne Malvik