Reisebrev fra Hommelvik Juniorkorps

Av: May Britt Eiken Svarstad

Første mandag i skoleferien var to fulle busser med korps og entusiasme på vei sørover langs E6, nesten presis kl 08.00.

Bussene ble pakket kvelden før med instrumenter, kofferter, bager og mat, så alt var klart når Hommelvik Juniorkorps sjekket inn på bussene en tidlig mandagsmorgen. Til sammen var 75 musikanter, drillere, søsken og foreldre med på denne reisen stappfull av forventninger og felleskap.

Årets turmål? Jo, selvsagt følelsen av ferie i deilige Danmark – samt underholde i Ebeltoft og Djurs Sommerland! Vi er jo på korpstur.

Dag 1:

Busstur til Oslo via Østerdalen og deretter rett til den erfarne Danskebåten Stena Saga. Det var mye energi i spente kropper som skulle på tur! Men som i turnébusser flest – så sovner man etter hvert godt i kjente og ukjente posisjoner med musikk på øret. Og når bussjåførene må ha pause, da stopper man og spiser litt fra matpakka + kjøper litt is og godsaker på nærmeste veikro. Og strekke på kroppen – det er digg!

Dag 2:

Våknet opp i Frederikshavn i Danmark! Då var målet mye nærmere enn kvelden før. Herlig! Og det var sommer og sol – faktisk.

Pop Up Café

Mat må reisende ha – egen frokost.pop-up-café på første naturlige stopp.

Effektiv og sosial metode for å mette mange. Og samtidig få en velfortjent strekk på beina! (Artikkelen fortsetter med mange bilder)

Gode og mette satte vi oss rett i bussene og kjørte retning Ebeltoft. Der fikk hele gjengen sjekket inn på Danhostel Ebeltoft før turens første oppdrag: Konsert ved torget i Ebeltoft sentrum!

Og verdens beste Juniorkorps kan å underholde med herlige rytmer og drillere! Og Lundbergz hadde selvsagt noen egne fengende innslag. Er så imponert over det dette korpset leverer – meget bra! De største hjelper de yngre – og sammen lager de noe helt unikt.

På vei til torget i Ebeltoft – litt å bære for ekte musikanter

Drill

Vakre Ebeltoft

Og resten av dagen gikk med til shopping og bading. Vi var jo så heldige å finne både sommer og sol!

Dag 3:

Djurs Sommerland. Også der fikk Hommelvik Juniorkorps vist seg frem. Vi kuppet hele inngangspartiet igjen med heftig musikk og drilling. Og med t-skjorter i blå/turkis – var vi ikke til å unngå å bli både sett og hørt. Også lett å finne igjen i parken utover dagen. Det var Hommelvik Juniorkorps representanter over hele parken!

Back stage

Musikk

Typisk verdens beste Juniorkorps! Sjarmerende og heftig.

Dirigenten!

Musikk og underholdning er artig – men,  det var nok mengder av karuseller, berg og dalbaner som også fristet etter hvert.

Og det var helt perfekt å være i parken der denne uka – passe mye folk, og kort kø til favorittkarusellene! Kunne kjøre så mange runder man bare orket. Men enkelte av oss andre passet best som stumtjenere.

Hommelvik Juniorkorps i farta

Litt høge på livet

Feriedag i Ålbord og Ebeltoft. Det må også shoppes og slappes av.

Og dagen ble avsluttet med felles middag/grilling i Ebeltoft.

Grilltilbehør

Vi var så heldige å bo på Danhostel Ebeltoft. Stilig og ryddig vandrerhjem – som virkelig kan anbefales.

Fine rom – og kjempegod frokost! Også et stort område ute der ungene kunne springe, leke og nyte livet. Eller sitte inne på rommene til hverandre. Og kort veg til sentrum i Ebeltoft.

Dag 5:

Busser til København og ny retur med Danskebåten hjem til Norge!

Litt mat før båten hjem

Musikerlivet – tar på

Oppsummert:

Det var en fin tur. En kjempefin tur!!!

Det å få reise med et korps med en miks av små og store – jenter og gutter, det skaper et unikt fellesskap.

Korpset leverte heftige rytmer sammen, forteller May Britt Eiken Svarstad i dette reisebrevet.