Lager dialektplakat for Malvik

Åse Børset har laget dialektplakat for Malvik

Åse Børset i Rindal har nå lansert en førsteutgave av dialektplakaten for Malvik.

På plakaten (se bildet) er det samlet mange dialektord som er typisk for Malvik og som mange sikkert kjenner igjen.

-Ideen oppstod da jeg laget en dialektplakat for Rindal, der jeg er i fra, og etter et besøk på God Morgen Norge i TV2 har det bare balet på seg, forteller Åse Børset.

-Nå har det blitt dialektplakater fra ca 120 steder som vi trykker opp lokalt og sender ut til kunder over hele landet. (saken fortsetter under bildet)

Illustrasjon: Dialektplakat

Mange typer innspill

Det er naturlig at Åse fra Rindal ikke kan alle dialektene i landet, så derfor benytter hun sin egen bekjentskapskrets og internettet for å få innspill.

-Ofte kommer det henvendelse fra noen som er fra stedet der vi lager dialektplakater fra. De har ofte mange innspill og kan sette meg i kontakt med noen som har god oversikt og kunnskap over dialektord på de ulike stedene. Så lager jeg et førsteutkast, som nå er klart for Malvik, og legger ut på vår facebook-gruppe der man kan komme med innspill.

-Det er ofte store diskusjoner om skrivemåten på dialektord, men målet er ikke å ha med bare gamle ord, men også ord som er forståelig i dag.

-Og nå vil du ha flere innspill fra Malvik?

-Ja vi ble kontaktet om å lage en plakat fra Malvik og har samlet en del ord, men vi tar gjerne i mot flere kommentarer og innspill, forteller Åse Børset i Dialektplakat.

Dialektplakatens facebook-side og Malvik-plakaten finner du her. (Ekstern lenke)