Kortreiste Peoner

På høsten i 2016 plantet Harmonie Wiesenberg 3.500 Peoner i jorda på Malvik Nedre.

Tre år etter kan hun starter salget av den vakre blomsten hun har dyrket fram i det noe ugjestmilde og ustabile klimaet midt i Trøndelag.

Les også: Harmonie satser på Peoner

Til grossist og over disk

De lokalt fremdyrka blomstene er nå klar til salg og distribusjon både via grossist, fra eget utsalg og via Reko-ringen.

-I tillegg skal jeg selge blomster under åpen familiedag på Eidum gårdsbakeri nå på søndag og på mandag starter salget fra eget utsalg her på gården i Malvikvegen, forteller Harmonie Wiesenberg.

Avlingen av Peoner på Malvik gir kanskje 1000 buketter med fine blomster og er kort.

-Det er fra nå og i kanskje tre-fire uker fremover sesongen varer og den siste sorten som blir ferdig er Sarha Bernhard.

-Nesten alle sortene har taklet vær og vind ganske greit, men det er et par sorter som ikke har trivdes så de må jeg erstatte, men det kan ikke skje før om fem år. Du kan ikke plante Peon der det har stått Peon før etter fem år. (Saken fortsetter under bildet)

En av utfordringene er hvis det blir stående vann etter snøsmeltingen, det takler ikke plantene særlig godt.

Harmonie Wiesenberg sier hun synes det er veldig spesielt å tenke på at i starten, det første året, kom det en eneste blomst på de 3.500 plantene hun hadde satt ned.

-Så har vi den sorten som nå er død, den blomstret det første året, kanskje 10-15 blomster, men så døde de. Men se nå, nå bugner jordet av Peoner her. Det er fint, sier Harmonie.

Harmonie Wiesenberg har et mål om å få igjen investeringene og kanskje tjene litt på Peonene om et par tre år, men inntil da er det en tidkrevende og arbeidsom hobby å dyrke vakre blomster på Malvik Nedre.

Harmonie holder åpent blomsterutsalg hele uke 25, mandag til fredag mellom 16:00 og 19:30. Lørdag og søndag mellom 10:00 og 16:00.