Søppelproblem

Returpunktet for glass og metall i Hommelvik er ingen søppelplass (Foto: tipser)

En leser har sendt oss dette bildet som viser at noen har satt igjen en barnevogn ved returpunktet for glass og metallavfall i Hommelvik.

Kjent problem

Ved Innherred renovasjon bekrefter de at dette er et kjent problem.

-Vår ryddepatrulje bekrefter at det er en del forsøpling ved dette returpunktet, alt fra matavfallsposer til større gjenstander, for eksempel har vi hentet en ergometersykkel, sier kommunikasjonsrådgiver i Innherred Renovasjon, Øyfrid S. Knudsen, til Malviknytt.

-Vi kjører ukentlige  rydderunder på våre returpunkt for hytterenovasjon og for glass- og metallemballasje, og det som plukkes opp derfra tar vi med til gjenvinningsstasjonene for videre sortering.

-Dette er ressurskrevende og burde ikke vært nødvendig så lenge vi har gratis levering på alle våre gjenvinningsstasjoner, men slik som det er i dag er vi nødt til å rydde mange steder, sier hun.

Returpunkter fjernes

Hun forteller videre at de også har sett at noe ryddes av andre.

-En helg ble det observert mange store sekker ved dette returpunktet, men da vi kom for å rydde var de borte, forteller Øyfrid S. Knudsen.

-Vi kommer ikke til å fjerne noen returpunkt før alle har fått ny dunk og tømmefrekvensen er godt etablert, dvs tidligst i starten av 2020.

-Når det gjelder returpunkt med nedgravde containere (Hommelvik og Vikhammer) har vi ikke enda konkludert om vi skal fjerne dem eller om de skal få bestå videre også etter at alle har fått egne dunker. Men en av grunnene til å dele ut egne dunker for glass- og metallemballasje er jo nettopp å få bukt med forsøplingen og redusere behovet for ryddepatruljer, sier Øyfrid S. Knudsen.

Hun vil sterkt oppfordre alle til å benytte seg av gjenvinningsstasjonene for å levere større gjenstander, enten på Skjenstad, tirsdag og torsdag, eller man kan bruke Sutterøy på Stjørdal, som har åpent hver dag unntatt fredag.