Endelig godkjent

Fritz Bade (arkivbilde)

Etter å ha ventet på endelig rammetillatelse fra Malvik kommune en stund, har utbygger Fritz Bade (bildet) ved Homla Hageby nå mottatt de nødvendige papirer på at prosjektet har de offentlige tillatelser som er nødvendig for å kunne starte salget av leiligheter.

Det planlegges 64 leiligheter og en stor dagligvarebutikk i prosjektet og fritz Bade er glad for at den siste uoverensstemmelsen endelig er bragt i orden.

-Det hele hang på en definisjon om hvorvidt en mesanin i 1.etg var å regne som en ny 6.etg eller ikke, men etter litt frem og tilbake med kommunen fik vi ryddet opp i dette og rammetillatelsen dumpet ned i postkassen for få dager siden.

Det betyr at de nå kan selge uten å ta noen forbehold.

-Ja nå er det bare å skrive kjøpekontrakter. Sammen med megleren vår, Nylander, hadde vi nylig åpen dag, noe som var positivet med mange interesserte som møtte opp i salgslokalene, forteller Fritz Bade.

Like før 17.mai lanserte prosjektet sin egen facebookside i tillegg til hjemmeside, noe de har fått flere «likes» på etter kort tid.

Byggestart i 2020

Som i de fleste byggeprosjekt må en viss andel av arealet være solgt før byggingen starter. For Homla hageby sin del er det snakk om 25-27 av de 64 planlagte leilighetene.

-Vi håper jo å kunne nå det målet i løpet av året, så vi kan starte bygging i januar neste år, sier Bade.

Han er svært optimistisk med tanke på responsen.

-Det er mange som tar kontakt og vi ser det er folk fra hele kommunen og nabokommunene eller utflyttere som ønsker seg tilbake som er aktuelle kjøpere, forteller han.

-Når det gjelder avtalen med Coop som mange kjenner til, så er vi nå i sluttforhandlingene etter at rammetillatelsen er mottatt. Da skal opsjonsavtalen gjøres om til en ny avtale og ingenting tyder på at det er noen endringer i denne planen.

-Jeg er glad for at vi nå endelig er i gang og at det blir enda flere boliger med kort veg til det meste i Hommelvik og resten av verden, sier utbygger av Homla Hageby, Fritz Bade.