Nå kan du støtte Hommelvik GUTS med å bruke en tur-app

Å gå på tur er nordmenns absolutte favorittaktivitet.  I sommerhalvåret er 8 av 10 nordmenn ute på tur i naturen minst 1 gang i uken, og forskning viser at friluftsliv har en betydelig positiv effekt både på fysisk og psykisk helse.

Samtidig ser man også at bruken av smarttelefoner har eksplodert de siste årene, og man har en app til det meste. Nå lanseres det en ny app som skal bidra til å få flere ut på tur.

Appen heter «Tripzie», og kan brukes både på iPhone og Androidtelefoner.

Et skikkelig kinderegg

-Å nyte den fantastiske naturen vi har i landet vårt, ha mulighet til vinne fine premier og  samtidig støtte et godt formål er et skikkelig kinderegg!

Dette sier Bodømannen Pål Wille Johnsen. Han er en av gründerne bak appen  som ble lansert i forrige uke.

-Dette er nesten som turorientering, blandet med Pokemon GO, sier Johnsen.

Gjennom Tripzie forsøker vi å gi et lite spark i baken til dem som ikke går så mye ute i naturen, samtidig som vi forsøker å belønne dem som allerede er der ute. Man kan kanskje kalle dette «Folkehelse på mobilen» sier han.

Bidrag til Hommelvik Guts

Idrettslag rundt i hele landet bidrar til å gi barn og unge en sunn oppvekst. De skaffer seg venner for livet gjennom både individuell- og lagidrett, og vokser opp med et positivt verdigrunnlag.

Men også her er det mange som ikke har mulighet til å delta på like vilkår som andre, og da er det viktig at det finnes alternativer.

Et slikt alternativ er «Hommelvik Guts» i Malvik. Deres definerte mål er at man skal unngå utenforskap. Klubben drives hovedsaklig av dugnadsinnsats, og de er avhengige av støtte utenfra for å få det til å gå rundt.

– Vi ser verdien av dette, og ønsker å bidra litt til at slike klubber skal få bedre vilkår, sier Johnsen.

 Hommelvik Guts mottar derfor 10% av inntektene fra vår første konkurranse i Trondheimsregionen!

– De, og andre frivillige rundt i landet gjør en enorm innsats for våre barn og unge, og det bør belønnes. Vi skylder dem en stor takk, og vil med dette oppfordre andre idrettslag rundt i Norge til å kontakte oss for evt lignende avtaler.

Helsegevinster

Ildsjelen bak Hommelvik Guts, Sverre Ness, sier i forbindelse med dette:

– Forskere har oppdaget at vi får mange helsegevinster ved å gå:  Alt fra bedre hukommelse til sterkere muskler.  I Hommelvik Guts er vi stolte over å være i samarbeid med Tripzie.  Vi jobber for å unngå utenforskap gjennom å finne mestringer på forskjellige arenaer.

Dersom vi lager grupper og/eller finner en å gå sammen med, så blir det såkalt vinn/vinn:  Premien er bedre helse, en å være sammen med og støtte til Guts!

-Hvordan fungerer Tripzie-appen?

Den er egentlig ganske så enkel, forklarer Johnsen: -Tripzie benytter den innebygde GPS’en som er i alle smarttelefoner.

Når brukeren har installert appen vil det vises en liste over de forskjellige turmålene som er  med i de forskjellige konkurransene.

-Brukeren betaler en deltageravgift (kr. 100,-)  i appen, og er da med i konkurransen.

Når GPS’en finner ut at brukeren er nær nok et turmål til å score poeng, vil man få beskjed om dette på  skjermen, og man kan «sjekke inn»

-Man får også mulighet til å følge med på hvor mange poeng de andre deltakerne i konkurransen har, så her det bare å følge med og holde seg i aktivitet , sier Johnsen før han fortsetter:

– I Tripzie er det akkurat som i Hommelvik Guts. Det er ikke bare førsteplassen som vinner. Vi trekker også en vinner av turutstyr for 2000,- blant alle som har fått 50 poeng eller mer innen 30.september.