Ny og spennende forestilling

Torstein Fosmo

Gjengen bak publikumssuksessen «Sildslaget» kommer til høsten med en ny og spennende oppsetning.

Til høsten blir det hele fem forestillinger i Bruket Kulturhus, med en Hommelvik-tilpasset utgave av Oscar Braatens skuespill «Ungen». Det er musikalutgaven av Harald Tusberg og Egil Monn-Iversen fra 1973 som settes opp, står det I en pressemelding fra Proletarteateret.

Skildrer arbeidsmiljøet

Handlingen, som er fra veveriet på østkanten av Oslo, er flyttet til spinneriet i Hommelvik i 1880-årene.

Ungen er et skuespill skrevet av Oskar Braaten i 1911 i den litterære tidsperioden nyrealismen. Skuespillet er et sosialt drama hvor Oskar Braaten skildrer arbeidermiljøet med varme, humor og medmenneskelighet. Hvor en unge fabrikkarbeidere havner «i uløkka» og sviktes av sin kjære, til fordel for en fagre, men upålitelige kvinne. Heldigvis finnes det en dame, som tar seg av enslige mødre og som gir fabrikkjenter som har «kommet i uløkka» ly og omsorg, slik at de kan beholde ungene sine selv om de er født utenfor ekteskap.

Hele fem forestilinger

Premieren er satt til torsdag 17. oktober 2019. Videre vil det være forestillinger både lørdag 19.oktober, søndag 20.oktober, tirsdag 22.oktober og onsdag den 23.oktober.

Mandag 6. mai er det varslet en pressekonferanse, der leder for Proletarteateret, Torstein Fosmo, vil orientere om prosjektet og presentere enkelte av hovedrolleinnehaverne.

Les også «En ny gullalder for Hommelvik»