NRK Sommeråpent fra Malvik

Storsand Camping (Arkivbilde)

NRK sender TV i en hel uke fra Malvik denne gangen og ikke bare én kveld som sist da «Sommertoget» stoppet i Malvik for to år siden.

Nå skal NRK igjen lage sommerunderholdning fra kommunen vår og denne gangen skal de utforske campinglivet, og seks campingplasser i Norge får besøk av «Sommeråpent» denne sesongen.

Storsand Gård Camping

I uke 30 (22.-28.juli) besøker de Storsand Gård Camping, Malvik.

– Vi gleder oss til å være en hel uke på samme sted denne gangen, og dermed få muligheten til å bli litt bedre kjent med folk og stedet, før vi må reise videre, sier prosjektleder Anja Danielsen Stabell i NRK.

– «Sommeråpent» på reise er et prosjekt der vi gjennom flere år ønsker å besøke så mange ulike steder i landet som mulig. Våre kolleger i Bergen har et kart med oversikt over hvor vi har vært tidligere, og denne har vi alltid med oss i sekken når vi skal velge oss nye steder å besøke, forteller Stabell.

I 2018 økte antall overnattinger på campingplasser med 3,1 prosent, ifølge SSB, og NRK-teamet ønsker nå å ta temperaturen på campinglivet.

Men det er mye som må sjekkes før et stort produksjonsteam fra NRK kommer for å lage direkte-tv.

– Vi ruller inn mye folk og teknikk, så det er viktig at det er kapasitet til å ta imot oss, sier hun.

Programledere ikke bestemt

Seks par kjente programledere skal lede tv-sendingene. Hvem disse er, er ikke NRK klare til å offentliggjøre før nærmere sommeren.

– Det jeg kan si er at vi kommer til å ha med oss veldige fine folk på tur, sier Stabell.

Været

Prosjektleder Anja Danielsen Stabell har tidligere vært med på Sommerbåten og Sommertoget. Hun synes alltid at det er ekstra spennende å se hvordan været blir.

– En av våre største utfordringer kan være om det blir skikkelig møkkavær der vi er, for da er det vanskelig å lage ute-tv. Men vi har jo bestilt godt vær alle steder vi skal besøke, avslutter Stabell til nrk.no.