Malvikbutikkene er klare til påskerush

Siv Iren Aas (t.v.) og Ingrid Eline Alm, viser frem de nye og miljøvennlige fruktposene i papir på Extra

Det er mangt og mye som skal i hus og hytte før påskeferien starter. Både i Hommelvik, på Sveberg og på Vikhammer er butikkene godt forberedt på årets påske som har flere store handelsdager.

Et av årets høydepunkt

Arnstein Bostad

Extra Hommelvik ruster nå opp for å møte årets påskehandel.

– Dette er blant årets høydepunkter for oss, sier butikksjef Arnstein Bostad.

Sjokolade, marsipan, appelsiner, grillmat og lammekjøtt. Varene kjøres inn og hyllene fylles opp før påskehandelen tar seg opp fra kommende helg.

– Vi gleder oss til å ta imot årets påskekunder. Vi har brettet opp ermene og er klare for å gjøre vårt beste for å tilby kundene det de vil ha, med ekstra god påskeservice på kjøpet, sier Bostad.

Butikksjefen forventer at onsdag i neste uke blir den aller største dagen rent omsetningsmessig, selv om det begynner å ta seg opp allerede fra fredag før palmesøndag.

–Tirsdag og onsdag i neste uke blir nok handelen doblet i forhold til en normaluke. Salget i løpet av påskedagene utgjør en viktig andel av årsomsetningen vår, sier butikksjefen.

Årets sene påske blir også starten på grillsesongen for mange.

–Vi forventer stor pågang på grillmat i påsken i år, selv om det selvsagt er litt væravhengig. Vi har forberedt oss på sol og grillvær og skal fylle opp kjølediskene med både burgere, pølser og andre spennende varianter, lover Bostad på Extra i Hommelvik.

Butikken bugner

Frode Haug, Rema 1000 Vikhammer

Hos kjøpmann Frode Haug på Rema 1000 på Vikhammer er de også godt rigget til å ta imot påskekundene.

-Nå har vi fått inn det meste av dagligvarer og butikken bugner nå av grillmat, søtsaker, brus og påskens store favoritt, lammelår, forteller Frode.

-Her starter påskehandelen såvidt på torsdag før fredag blir den travleste dagen for oss. Onsdag før skjærtorsdag er det også mye handel og da har vi vanlig åpningstid.

Påskeaften holder Rema 1000 på Vikhammer også åpent.

Barneaktiviteter på senteret

Ved Malvik Senter setter de de aller yngste i fokus helga før påske med barneaktiviteter både fredag og lørdag.

-Fredag og lørdag har vi satt ut tegnebord i fellesarealet hvor barn kan tegne fine tegninger av påskeharen. Vi har ordnet plass for å henge opp tegningene så alle får se de, forteller senterleder Tone Moum Drazkowski.

-Vi har også en rebusløype fredag og lørdag hvor vi trekker ut noen vinnere som får en liten premie.

-Lørdag er det den store jakten etter Påskeegg. Da har vi gjemt et egg i hver butikk og førstemann som finner, vinner, forteller senterlederen, som kan melde om at alle senterets butikker er klare og rustet til påskehandelen.