Ønsker seg flere aktive medlemmer

665
Brit Ragna og Håkon Renanger ønsker seg flere aktive pensjonister

Hommelvik Pensjonistforening ble startet i 1950 og kan neste år feire 70 års drift.

Nå har foreningen fått mange nye medlemmer og den nyvalgte lederen, Brit Ragna Renanger håper det fører til enda mer aktivitet.

-Vi har fått tilført en del medlemmer fra Pensjonistforbundet og har passert 100 medlemmer nå, forteller Brit Ragna Renanger.

-Med flere å spille på håper vi det kan bli litt mer aktivitet i pensjonistforeninga, for det er viktig med et sosialt treffsted, sier hun.

Innholdsrike møter

Hommelvik Pensjonistforening har faste medlemsmøter på Kjerraten i Bruket kulturhus, den siste mandagen i måneden. Møtene starter klokken 11:30 og varer i et par timer.

-I juni er det medlemstur og i sommermånedene juli og august er det fri, forteller Brit Ragna.

-Da skal vi på dagstur til Orkdal hvor vi skal besøke Thamspaviljongen, ta Thamshanvbanen til Løkken og industrimuseet før dagen avsluttes med middag på Bårdshaug Herregård.

De faste medlemsmøtene har også delvis fast innhold.

-Møtene er jo et sosialt fellesskap hvor vi har både sang og musikk, allsang og ikke minst hjernetrim med bindeordet eller rebus. Det er veldig gøy, sier Brit Ragna.

Til «ønskebrønnen» kan man ønske seg sine favoritter og om ikke musikerne har låtene på programmet, øver de inn den til neste gang.

-Medlemmene utfordrer hverandre til å holde «ord for dagen» hvor det er høytlesning og fortellinger fra levd liv. Og så pleier vi å ha åresalg, noe som er populært med mange flotte premier og stor kjøpevilje.

-Pensjonistene er opptatt av mange ting og vi skal i mai ha tema Hommelvik Sentrum og utviklingen der hvor vi får besøk av politikere og næringslivet. I tillegg skal Bjørg Hernes ha lysbildeforedrag med bilder fra Australia, sier Brit Ragna Renanger.

Nytt styre

På det siste årsmøtet i Hommelvik Pensjonistforening ble det foretatt følgende valg:

Leder: Brit Ragna Renanger

Kasserer: Elinor Bakken

Styremedlem: Håkon Renanger (Nettansvarlig)

Varamedlemmer: Mildrid Helland, Solveig Rosvold

Revisorer: Odd Gullseth og Astrid Fossbakken

Valgkomite: Carin Sund og Astrid Fossbakken