Ap lyttet til malvikungdommen

Helene Wean


Helene Wean (18) fra Malvik var en av de som fikk reise til Arbeiderpartiets landsmøte i helgen og prate foran utsendingene og partilederen på landsmøtets nest siste dag.

Hun tok opp det rekordstore engasjementet for klima blant unge i Norge. 

– Tidligere i mars demonstrerte flere tusen trønderske ungdommer for at politikere må ta klima på alvor. Nettopp dette gjorde Arbeiderpartiet i helga, og jeg er stolt over å få være med på å stemme for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sa hun i debatten.

– LoVeSe er først og fremst en seier for klimaet, fiskerinæringa og lokalbefolkningen, men det er også symbolsk for Arbeiderpartiet – nå har vi langt større troverdighet i klimaspørsmålet.

– I 1. mai-toget i fjor gikk vi i Hommelvik AUF under fanen«Vi gir ikke opp kampen for et oljefritt LoVeSe», og det erderfor ekstra artig å kunne melde resultatet tilbake til ungdommer i Malvik. Det nytter å engasjere seg, sa hun fra talerstolen.

Nå varsler Wean at hun og resten av AUF-laget i Malvik er klare for valgkamp for å sørge for at både Ingrid Aune og Tore Sandvik fortsetter som ordfører og fylkesordfører etter valget i september.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre et godt valg i Malvik, men et valgresultat å være stolte av kommer ikke av seg selv. AUF skal stå på for å få flest mulig stemmer til Arbeiderpartiet, og for å få inn våre ungdomskandidater, forteller den engasjerte AUF-eren til Malviknytt.

I tillegg til Wean, er også Kristin Nybrodahl (18) og Eirin Leirvik (21) ungdomskandidater for Malvik AP.