3. plass til Hommelvik Musikkorps

(Arkivbilde)

For 30. gang ble det arrangert NM janitsjar i Trondheim. Arrangementet hadde i år nesten 5500 deltakere, og det fra hele 113 korps som deltar i åtte ulike divisjoner.

Norgesmesterskapet gikk av stabelen i Olavshallen, lille og store sal, Royal Garden Hotel og Scandic Nidelven Hotel fredag 5. og lørdag 6. april.

Foto: NM janitsjar

Malvik Musikkorps og Hommelvik Musikkorps er to av 17 korps fra Trøndelag. Begge korpsene fra Malvik konkurrerte i 6.divisjon. Divisjonsinndelingen som gjelder for 2019, er basert på resultatene i 2018. 

15 minutter scenetid

Konkurransen gjennomføres med åpen bedømming og forhåndstrukket spillerekkefølge. 6. divisjon hadde selvvalgte program, med effektiv scenetid inntil 15 minutter.

Det ble ikke gitt dispensasjon til ekstra spilletid, og korps som overskrider maksimal spille-/scenetid blir trukket i 1 poeng for første påbegynte minutt, deretter 1 poeng for hvert påbegynte halvminutt.

En flott 3. plass

(Arkivbilde)

Hommelvik Musikkorps kom på en flott 3. plass, med 92 poeng, kun 3 poeng bak vinneren. Hommelvik Musikkorps har dermed sikret seg plass videre i 6. divisjon, da 3. til 11. plass er sikret i 6. divisjon.

Dessverre nedrykk

Foto: NM janitsjar

Malvik Musikkorps kom på 15. plass, med 83,5 poeng og rykker dermed ned til 7. divisjon. Dette da alle fra og med 12. plass rykker ned til neste divisjon. 

Olavshallen og lokalene rundt er en viktig møteplass for musikere med felles musikk-interesse. Det ble feststemning når Luftforsvarets Musikkorps med dirigent Per-Otto Johansson inntok scenen under festkonsert og premieseremonien lørdagskveld.