Teaterpremiere og kunstutstilling

Foto: Terje Visnes

Lørdag 6. april inviterer Trøndelag Teater til både teaterpremiere og kunstutstilling.

Oscar Wildes roman Bildet av Dorian Gray, har siden utgivelsen i 1891 inspirert mange og både regissør Hildur Kristinsdottir og maler Håkon Gullvåg har latt seg kunstnerisk forføre av boken, skriver Trøndelag Teater i en pressemelding.

Regissør Hildur Kristinsdottir og dramatiker Eirik Willyson står bak trilogien Klassikere for Kids der målet er å introduserer de litterære klassikerne for barn og unge.


Foto: Terje Visnes

Nå er det Bildet av Dorian Gray som er blitt til en ny audiovisuell teaterlek, og som passer godt for ungdom i alle aldre. Magnus Børmark, kjent fra Gåte og 22, står for musikk og lyddesign. Scenografi og kostymer er ved Katja Ebbel. De medvirkende er: Mats Moe, Kenneth Homstad, Trond Peter Stamsø Munch, Ida Cecilie Klem, Janne Kokkin og Ragne Grande, skriver teateret i pressemeldingen.

Om forestillingen

Oscar Wildes klassiker om skjønnhet, selviscenesettelse og forbudt seksualitet ble i sin tid mottatt med sterke protester på grunn av sin umoral. I datidens England var Wilde en bohem og en kjendis, som sjokkerte mange med opprørsk og vill livsførsel. Mot slutten av karrieren ble Wilde dømt til to års fengsel for «homoseksuelle handlinger», og romanen ble brukt som bevis i rettsaken mot ham.

Utstillingen

Maler Håkon Gullvåg har et sterkt kunstnerisk forhold til Bildet av Dorian Gray og har gjennom flere år malt ulike Dorian Gray-motiver. Noen av verkene vil bli utstilt i teatrets foaje.

Utstillingen åpner kl. 16.30 i teatrets foaje, hvor Håkon Gullvåg, Hildur Kristinsdottir og Elisabeth Egseth Hansen vil være tilstede.

Premieren starter kl. 17.30 på Studioscenen.