Har bakt over 25.500 boller på ett år

Bakeriet Brød & Sånt på Midtsandtangen kan markere ett års drift, torsdag denne uka.

Gründerne Valery Hofmann og Georg Knutsen kan se tilbake på en hektisk, men lærerik periode med en bratt læringskurve og enormt god respons.

Fantastisk oppstart

-Vi fikk jo en knall start med en fantastisk påske i fjor og så fortsatte det med stort besøk og mange trivelige gjester gjennom hele sommeren forteller Valery og Georg.

I fjor høst ekspanderte de og driver nå kantina på Malvik Videregående skole i tillegg til bakeriet på Midtsantangen. Derifra selger de ulike brødvarer, kjører ut selskapsmat og kaker til store og små begivenheter.

-I løpet av året har vi blitt kjent med utrolig mange hyggelige folk som kommer innom oss jevnlig og som har fått dette som sin stamcafé.

Nei til matsvinn

Både Valery og Georg er opptatt av bærekraft og da er matsvinn et tema som engasjerer.

-Vi legger jo ut på appen «Too Good To go», noe som er veldig populært. I tillegg har vi egne «tøm fryseren dager» som har vært en stor suksess, forteller Valery.

-Dessuten passer vi på å bruke opp det vi lager av brød for eksempel til melt-sandwicher og andre retter. Her går ingenting til spille, forklarer Georg.

Ansetter flere

-Når høsten og vinteren kom ble det roligere, men vi har hatt nok å gjøre, forteller Georg. Nå er vi på jakt etter en baker til. Vedkommende må kunne brukes til det meste, for dagene her på Brød & Sånt er sjelden helt like.

-Vi søker etter en baker som kan være en potet, sier Valery med et smil.

Den lille bedriften sysselsetter nå sju personer i ulike stillingsandeler og gründerparet innrømmer at det blir mye bakeri og mindre andre ting når de har «fri».

-Vi har jo nesten ikke fri, men når vi har fri, er det forbudt å snakke bakeri. Da drar vi på Munkholmen eller til Røros, da får vi slappet godt av, sier ekteparet.

Utvidelser

Nå har de både planer og ønsker om å utvide lokalene på Midtsandtangen.

-Det er litt for lite rett og slett. Vi har fått satt opp to containere som avlaster oss i forhold til lagerplass, men vi ser at behovet for et større kjøkken og flere bordplasser absolutt er her, forteller Georg Knutsen.

-Vi har vært i kontakt med kommunen, men har ikke fått bestemt noe konkret ennå, sier han.

Gratis kake og kaffe

Nå gleder de seg til ettårsdagen hvor de byr på gratis kaffe og bløtkake til gjestene samt et gratislotteri hvor den heldige kan vinne en dåp- eller konfirmasjonskake.

Et av produktene fra Brød & Sånt som har fått litt ekstra oppmerksomhet i året som har gått er sjokoladekaka «Fat lady» som er Malvik sitt bidrag i boka «Mat og Matfolk i Trøndelag», utgitt av «Trøndersnadder UB» fra Midtre Gauldal Videregående skole.

De to gründerne understreker at de ikke har angret på etableringen i et eneste sekund og at de stortrives på jobben, hvor de baker brød og kaker og andre herligheter hver dag.

-Et kjapt overslag viser at vi har bakt over 25.500 boller siden starten, det er ikke så verst for et lite bakeri på Midtsandtangen, sier bakerne på Brød & Sånt.