Vold på Vikhammer

En rabiat voldsmann skal ha stoppet en bil og slått løs på passasjeren, og en tilfeldig bilpassasjer ligger på St. Olavs hospital med alvorlige skader, melder NRK (ekstern lenke) på sine nettsider.

En på sykehus

I følge NRK skal den alvorlige voldshendelsen skjedde på Vikhammer, like etter klokka 03:30 natt til lørdag. Lørdag formiddag var offeret visstnok fremdeles under behandling på sykehuset.

– Gjerningsmannen oppførte seg truende og stanset flere biler, før han prøvde å dra ut en bilfører. Det førte til at passasjeren gikk ut og kom rundt bilen for å hjelpe sin sjåfør. Gjerningsmannen snudde seg og slo passasjeren i bakken og fortsatte å slå løs på han, sier krimvaktleder Øyvind Frantzen Eidsvold ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

Overmannet gjerningsmannen

Flere biler hadde stanset ved krysset mellom Malvikveien og Vikhammerdalen, da voldsmannen, i følge NRK, begynte å slå løs på sitt offer. I følge NRK kom flere personer offeret til unsettelse, og klarte å overmanne gjerningsmannen ved å legge han i bakken. Politiet har fått en video fra et såkalt dashbordkamera fra en av bilene som befant seg på åstedet.

– De som overmannet voldsmannen var helter som forhindret at offeret ble enda mer skadd. Videoen viser hva som skjer med stor tydelighet, sier Brevik. Gjerningsmannen er i 30-årene, og er bosatt i Trondheimsområdet. Han ble arrestert, og sitter i varetekt. Mannen er en kjenning av politiet, sa operasjonsleder Frank Brevik til NRK.

I følge NRK hadde gjerningsmannen opptrådt truende mot en drosjesjåfør som hadde hentet gjerningsmannen på en adresse i Trondheim, like før hendelsen i krysset på Vikhammer.