Harry Potter i Malvik

443
Bilde: Skjermdump YouTube

I 2016 ble «Pokémon Go» et fenomen. Folk over hele verden ble med på en global Pokémon-reise.

Utvikleren av «Pokémon Go», Niantic, har nå laget spillet «Harry Potter: Wizards Unite», eller «Trollmannene forener», på norsk. Mange av systemene i «Wizards Unite» skal være utviklet nettopp ved at konseptene i «Pokémon Go» er tatt til et neste nivå.

For både iPhone og Androide

Dette er et spill for både iPhone og Android, og som bringer spillere inn i JK Rowlings Wizarding World, utviklet i forbindelse med WB Games og dens Portkey Games-etikett.

I løpet av 2019

I følge hjemmesiden til Niantic er utvikleren ikke helt klar til å kunngjøre en formell utgivelsesdato for «Wizards Unite», annet enn å si at det vil være klart i løpet av 2019.

Magisk

En av de som har prøvd spillet, har uttalt at spillet utseendemessig nok er likt «Pokémon Go», men det bringer mange spennende og lovende endringer inn i blandingen. Ordet magisk skal være brukt.

Wizarding World

Den grunnleggende forutsetningen for spillet, er at etter hendelsene til «Harry Potter og The Deathly Hallows», har noen (eller noe) brutt tidsromets kontinuum, spredt magiske gjenstander og skapninger, over hele verden.

Spillerens jobb er å bidra til å rydde opp i rotet før ikke-magiske Muggles innser ulike plott, og det med bistand fra skuespill som Harry Potter og Hermione Granger, står det på hjemmesiden til utvikleren.

Bilde: NIANTIC

I praksis skal dette bety at man går rundt i den virkelige verden, jakter på «grunnleggende» som Nimbus 2000 kost, Sorting Hat, og til og med tidskrevne versjoner av Harry og hans venner, hentet rett fra bøkene. 

Det magiske oppdraget

Det magiske oppdraget, hvis man velger å godta det, er å fullføre en samling av returnerte fundamenter.

Det er ikke så lett, da man møter flere utfordringer. Blant annet må kanskje kaste «alohamora» for å låse opp bøylene som holder Buckbeak Hippogriff på bakken, eller den mektige «expecto patronum» for å avværge en Dementor-truende Harry.

Man skal blant annet sveipe på skjermen i tråd med et mønster; du er gradert basert på hvor raskt og nøyaktig du sporer det. Hvert møte har et vanskelighetsnivå.

Niantic lover på sine hjemmesider at spillerne vil kunne velge et yrke, som en professor eller en ond jaktor, som gir dem fordeler i visse oppgaver. Og de vil bli sortert i Hogwarts hus, noe Niantic antydet ville åpne opp nye sosiale funksjoner.


Bilde: NIANTIC

Vår egen Harry Potter

(Foto: Dahls Fotografiske Atelier)

Muligens blir det ekstra spennende her i Malvik, når dette spillet lanseres. Mange husker sikkert at forfatter og blogger, Erling Fossen Bydoktor plasserte vår egen ordfører Ingrid Aune inn i Potter-universet og da som Arbeiderpartiets egen Harry Potter i Dagbladet.(Ekstern lenke)