Bjørgum på topp for MDG i Malvik

Topp tre: Knut Svisdahl (t.v.) Linda E. Bekken og Per Olav Bjørgum (foto: privat)

Miljøpartiet De Grønne har hatt nominasjonsmøte og valgt listekandidater for høstens kommunevalg.

Da partiet stilte liste ved kommunevalget i 2015 fikk de 5,2 % av stemmene og med det 2 representanter i kommunestyret. For ett år siden brøt den ene av partiets kommunestyrerepresentanter, Heidi Steine, med MDG og meldte seg inn i SV.

Nye toppkandidater

Miljøpartiet De Grønne i Malvik har nominert Per Olav Bjørgum, som sin toppkandidat. Bjørgum er 59 år og jobber med produktutvikling og kvalitet.  Han er opptatt av klima og er glad for at vi har fått et klimaregnskap i Malvik. Gode løsninger på offentlig transport er viktig. En annen viktig sak er jordvern. Han er glad i naturen og benytter de fantastiske mulighetene i Malvik så ofte som mulig. 

Linda E. Bekken er partiets 2.kandidat og har vært medlem av Malvik MDG siden 2011. Hun bor på Saksvik med en familie som inkluderer mann og barn, en spretten hund og to katter. Jobber til daglig som Karriereveileder ved Sonans Karriere. Lindas hjertesaker er solidaritet med dyr og natur. Bevaring av matjord. Vern av skog, strand og sjø er viktig.

Knut Svisdahl, bekler listens 3.plass. 62 åringen har representert MDG som listetopp i inneværende periode og bor på Hundhammeren. Jobber i Trondheim kommune med kommunale leietakere og sykler til og fra jobb hver dag. Er opptatt av Malvik som en bærekraftig landbrukskommune i vekst, og sirkulær økonomi i avfallssektoren.  

På de neste plassene finner vi Heidi Brøseth (48) jobber som førsteamanuensis ved Institutt for språk og litteratur, NTNU. Den overordnede hjertesaken er global oppvarming. Det som bestemmes lokalt, får konsekvenser globalt. Derfor trenger vi en samfunnsutvikling i Malvik som setter miljøhensynet først – ikke bare i festtalene, men i praksis. Naturvern er også noe hun er opptatt av. Å ta vare på den uberørte naturen i kommunen, samtidig som vi sørger for naturlommer i tettbygde strøk, er viktig. Ingen sørger over mangelen på fuglesang om våren dersom de aldri har hørt den.

Morten Skogly finner vi på femteplass. Han er 46 år og jobber som prosjektleder i NRK. Han mener at MDG skal kjempe for de som er uten en stemme. Ren luft og rent vann, biologisk mangfold, åpenhet og innsyn, bærekraftig næringslivsutvikling og vern av natur, matjord og utmark er noen av hjertesakene.

VALGLISTE, KOMMUNESTYREVALGET 2019 MILJØPARTIET DE GRØNNE, MALVIK

Kand.nr Navn Fødselsår Bosted Stilling
1 Per Olav Bjørgum 1959 7550 Hommelvik  
2 Linda Elisabeth Bekken 1973 7562 Saksvik  
3 Knut Svisdahl 1956 7562 Saksvik  
4 Heidi Brøseth 1971 7550 Hommelvik  
5 Morten Skogly 1973 7550 Hommelvik  
6 Irén Aina Bastholm 1982 7550  Hommelvik  
7 Frank Schmiemann 1965 7550 Hommelvik  
8 Per Frost 1946 7563 Malvik  
9 Jan Schippers 1963 7550 Hommelvik  
10 Matthew Burt 1968 7560 Vikhammer  
11 Sjur Olsborg 1966 7550 Hommelvik  
12 Kristin Dupuy Guldberg 1987 7550 Hommelvik  
13 Jørn Almberg 1970 7550 Hommelvik  
14        
15