Bekymret for Fjølstadtrøa

Trøndelag Fylkeskommune har mottatt en bekymringsmelding lm en del endringer som har foregått over tid på Fjølstadtrøa husmannsplass.

Seksjon kulturminner i Trøndelag Fylkeskommune, skriver i sin henvendelse til Malvik kommune at de som regional kulturminneforvaltning, ønsker å drøfte situasjonen med kommunen i forhold til hvordan anlegget kan forvaltes i henhold til gjeldende reguleringsplan. De vil også ta opp hvordan endringer i strid med planens formål og bestemmelser kan rettes på best mulig måte.

-Det er endringer i fasaden, fargesetting av hovedinngangsdør og inngrep i kulturlandskapet og tunet, hogst og drenering det handler om, skriver rådgiver Hauke Haupts ved Seksjon kulturminner i Trøndelag Fylkeskommune i en epost til Malviknytt.

Alle fysiske endringer i kulturlandskapet og på tunet påvirker opplevelsen av bygningene, tunet, dens autentisitet og kulturhistoriske formidlingsverdi.

Byggesaksavdelingen burde derfor har fått inn endringer som melding eller søknad som omfattes av gjeldende kommunalt plan, heter det i bekymringsmeldingen.

Fylkeskommunen ber om at kommunen ved nærmeste anledning inviterer på møte.