Industribrakka blir ny «bydel» i Hommelvik

ANNONSØRINNHOLD:

Av Markedsavdelingen

Med utsikt over fjorden og kort avstand til Høybyvegen og marka, bygges nå Homla Hageby hvor du kan bo nært det meste av det du trenger i hverdagen.

Fra industri til bolig

Der den gamle industribrakka på Sannan i Hommelvik stod, bygges det nå moderne boliger (foto: Geir Ø. Johnsen)

På den gamle industritomta på Sannan i Hommelvik, hvor det har vært både bilverksted, stål- og metallfabrikk får Hommelvik nå en ny «bydel».

Her har flere hatt sine arbeidsplasser i de bygningene som Tyskerne reiste under andre verdenskrig.

Etter krigen huset brakka på Sannan flere bedrifter, blant annet holdt Mjølne Metall & Plettvarer A/S til her en periode. Brakka har også huset ulike bilrelaterte virksomheter inntil Stilashuset AS ble etablert på tomta i 2007.

Nå kommer det 64 moderne leiligheter her, fra ca. 38 til 120 kvm og ny dagligvarebutikk i Homla Hageby.

Etter mange år uten særlig mange folk i aktivitet på tomta, vil det igjen syde av liv og være mange arbeidsplasser for tettstedet i den nye «bydelen», Homla Hageby, i Hommelvik.

Gode grunner for å flytte hit

Fritz Bade utvikler eiendommen han har drevet Stilashuset AS fra

Det er Fritz Bade, gründeren som etablerte Stilashuset AS på tomta, som står bak utbyggingen sammen med Krofu Eiendom as.

– Her vil vi skape et helt unikt sted å bo, med mange klare fordeler som vil gi beboerne god livskvalitet og nærhet til det du trenger i hverdagen, sier han.

– Homla Hageby ligger åpent til med gode solforhold og fjordutsikt mot de lave Leksvikfjellene med spektakulære solnedganger, særlig i sommerhalvåret. Vi bygger også en unik takhage som blir liggende seks meter over bakken.

– I første etasje vil det bli dagligvarebutikk og en naturlig møteplass for innbyggerne, forteller en entusiastisk Fritz Bade som sier det er et viktig poeng at bygningene oppføres på tomta.

– Det gir en høy kvalitet og vi får mulighet til å være med på hele prosessen fra start til slutt, sier han.

Her finner du 8 gode grunner å flytte til Homla Hageby (ekstern lenke)

Til og fra

Du får fjordutsikt fra Homla Hageby

Busstoppen ligger rett utenfor døra og det er gangveger til mange av de daglige gjøremål. Skolene i Hommelvik er bare noen hundre meter unna, det samme er idrettsanlegg og kulturhus.

– De frivillige organisasjonene i Hommelvik er mange og de er viktige, både innenfor idretten og kulturlivet er det mange gode ildsjeler som brenner for det de driver med. Det er en viktig kvalitet i lokalsamfunnet i Hommelvik.

Nærheten til sjøen, stranda og et enormt utvalg av turområder er viktig for mange.  Disse finner du i umiddelbar nærhet av Homla Hageby.

Stasjonsfjæra som er en perle i Trondheimsfjorden ligger bare en kort spasertur unna, det gjør også Homla. Elva byr på fine badekulper og med tiden håper man at laksen igjen vil sprette i elva.

Tar du sykkelen eller beina fatt, byr Høybyvegen på mange flotte turopplevelser, sommer som vinter. Her er det fine merkede turstier til setervoller, fiskevann og pilegrimsleden. Bær og soppterreng er det også i nærområdet og ikke minst et rikt dyre- og fugleliv.

Langs fjorden kan du gå Malvikstien inn til vakre Flatholman i Muruvik, eller du kan utforske fjorden med båt som du kan ha liggende i småbåthavna like ved.

Nær hverdag

Homla Hageby ligger nært det meste i Hommelvik

Avstanden til skoler, barnehager og andre offentlige tjenester i sentrum gjør at Homla Hageby er kun kort vei unna det meste.

– Skal du til tannlegen eller på konsert i Bruket kulturhus eller på Café Rampa, kan du enten gå eller sykle. Skal du lengre bort, på jobb eller ut i verden, til syden eller på et møte i Oslo, ligger Trondheim Lufthavn Værnes kun få minutter unna.

– Det meste ligger rett utenfor døra, sier Fritz Bade som nå ser fram til å komme i gang med dette spennende byggeprosjektet ved bredden av Homla med utsikt over Trondheimsfjorden.

Homla Hageby får moderne, lettstelte og solide leiligheter, tilpasset ulike hverdager og liv.

Her bor du sentralt, men utenfor byenes trengsel, kjas og mas.

Les mer om Homla Hageby og meld din interesse her.